Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vegan pizza (skoro Quattro Stagioni)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Snadný

Suroviny

Porce: 7 menších (cca 20 cm velých, tenkých) kousků pizzy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 800 kJ /
1 864 kcal
Bílkoviny53,00 g
Tuky15,65 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,00 g
Sacharidy369,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobte do misky, zasypte cukrem a zalijte trochou vlažné vody. Promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Krok 2: Poté do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a olivový olej, dolijte zbytek vody a kvásek. Dobře prodělejte na vále (dle potřeby podsypte trochou mouky) a vypracujte hladké pevné těsto. Nechte kynout přes noc v lednici nebo 2 hodiny na teplém místě. Krok 3: Těsto poté sražte pěstí a uždibujte kusy velké dle vašich pizza představ (a také dle prostorových možností vaší trouby). Já spíše než pizzu na malý plech připravuji jednotlivé menší pizzy o velikosti 15 - 20 cm.
Troubu i s plechy, které budete používat, předehřejte na co nejvyšší teplotu. Těsto nejdříve rozválejte válečkem, poté si pomozte rukama a vytvarujte ho do požadovaného tvaru a tloušťky (já mám ráda pizzu tenkou). Krok 4: Přendejte na pečící papír, potřete trochou rajčatové omáčky (nepřežeňte to ať není pizza rozmočená), posypte sušenými bylinkami, poklaďte čerstvými rajčaty a žampióny. Posypte trochou na hrubo nastrouhaného vegan sýra a ozdobte nakrájenými sušenými rajčaty a artyčoky. Okraje pizzy potřete olivovým olejem. Pizzy na pečícím papíru opatrně přendejte na rozpálený plech v troubě. Pečte v dolní části trouby na nejvyšší teplotu - já obvykle peču cca 7 minut na 250°C, nejlépe uděláte, když budete u trouby stát a pozorovat, co se děje uvnitř.
Po vyndání z trouby ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.

Zveřejněno 24. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vegan pizza (skoro Quattro Stagioni)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jZQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vegan pizza (skoro Quattro Stagioni)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jZQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Recept jsem si uložila do oblíbených, vypadá dobře. Byla bych jen opatrná na veganské sýry. Většina z nich obsahuje modifikovaný škrob!! ČTĚTE pečlivě složení, modifikované škroby jsou zdraví škodlivé.

Mě se recept líbí, nic špatného na něm nevidím.

Tématické fráze:
vegan pizza, vegan pizza recept, veganská pizza, vegan pizza recepty, pizza vegan recept, recept pizza vegan, pizza testo vegan, testo na vegan pizu, pizza pro vegany, těsto na pizzu vegan, veganline, veganline, co na vegan pizzu, wegan pizza recept, pizza guatro s, veganská pizza recept, vegan těsto na pizzu, pizza vegan, testo testoviny vegan recept, jak na těsto na pizzu vegan

Suroviny:
mouka polohrubá, olej olivový, sůl, voda, droždí čerstvé, cukr, omáčka rajčatová, rajče, žampióny, rajče sušené v oleji, nakládané artyčoky, koření italské bylinky, bazalka čerstvá, veganline

Přidat fotografie receptu