Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gyros v Libanonském chlebu

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 014 kJ /
2 394 kcal
Bílkoviny211,45 g
Tuky157,30 g
Vláknina11,80 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 658 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy27,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky a nejlépe přes noc dáme marinovat do směsi koření a oleje. Zelný salát je dobré taky připravit s předstihem, aby zelí křehlo a pustilo vodu. Krok 2: Masíčko opečeme na pánvi a ještě dáme asi na 10 minut dotáhnout do trouby. Na Libanonský chléb dáme zelný salát, na to poklademe maso a srolujeme jako palačinku. Krok 3: Dáme na pánev po masíčku a šup s tím ještě na chvilku do trouby, aby nebyl chléb studený. Přendáme na talíře, přelijeme Tzaziki omáčkou a můžeme ozdobit čerstvou zeleninou.

Zveřejněno 2. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gyros v Libanonském chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnMl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gyros v Libanonském chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnMl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Recept je to fajn, jen já mám nejradši arabský pita chléb a ten kupuju na www.pitachleb.cz. Je super a tak pro ty co nechtějí péct vlastní, tak můžu jen doporučit. Stojí za vyzkoušení. :-)

Ano, také se mi nápad líbí, jen nemám toustovač, prubnu to na suché pánvi... Ď.

:yes:zizalo, super tip! Díky, že jsi se podělila s tímhle nápadem!;-)

Já arabský chléb rozpůlím a opeču v toastovači. Pak rozevřu a mám hezkou půlkruhovou kapsičku, křupavou, teplou, kterou plním ;-):-p

Jiřino, i já lezu a pak skoro vždycky mlsám...:-S
A fakt přidej fotky, ať se pokocháme výtvorem taky někoho jiného!;-)

Tak nezapomeňte na fotky, ju...;-) :-?:-? Fotky mě totiž baví ze všeho nejvíc....:-)

Rozhodně jsem nevařila naposledy a mohu jen a jen doporučit!! :-)
Měla jsem obavy z rolování libanonského chlebíku, ale - jak z fotek zřejmé - žádný problém nenastal...:-):yes:

Že já sem večer lezu :-! Zítra jdu do Alberta k večeří bude tahleta dobrota :-p:-p:-p:yes:

Elizo, to jsem ráda, že chutnalo!;-) Já jsem tuhle dobrotu dělala naposledy v dubnu, kdy jsem sem vkládala recept a ty jsi mi vlastně poradila, co zítra uvařit!:yes:
I fotky máš prima, šikulka! A díky za pochvalu!;-)

Takže dnes večer spácháno; z vepřového jsem použila panenku a pečeni (včera večer naloženou), jinak jsem suroviny i postup dodržela... Byla to výborná, šťavnato-křupavá večeře a hlavně - do dvaceti minut na stole!! Andrejko, bezva recept :yes::-). Coby poděkování posílám bod a pár fotek...:-)

Děkuju, Marti!:-D:-))

kdysi dávno jsem něco hodně podobného ukuchtila s kuřecím masem a bylo to naprosto úžasné :-p:-p, s čistým svědomím posílám bod :yes:

:yes::-p

Ano, ano. I já jsem se inspirovala v rychlém občerstvení.:-)) Včera jsem to dělala poprvé a zdá se, že budu muset opakovat častěji. Rodince to moc chutná! :yes:

Taky to znám z občerstvení a moc nám to chutná :-p:yes:

Papriko:-)Už jó;-)Já včera v noci úplně zapoměla.Má omluva a má boďka už letíííí:-D

Tak něco podobného si dáváme v řeckém fastfoodu. Dělají to i z kuřecího nebo z hovězího masa. Na výběr je i omáčka - buď tzaziki nebo chili (já nejraději obě:-8). Nemá to chybu :yes::yes::yes: Dávám určitě bodík ;-) - :-O jak to, že ještě nikdo nebodoval takovou dobrotu ???

Elizo, pak prosím o názor, ať bude jakýkoliv...! :-D

Rozhodně realizuji, vypadá to báječně a musí to chutnat zrovna tak...:-p
V mém okolí se náhodou vyskytuje jenom Albert (4x, z toho 3x hodně blízko), nakupuji tam tudíž pravidelně a libanonský chléb znám. Na tento způsob jsem ho ještě nikdy nepřipravovala, takže se těším a děkuji za recept :-).

Mirčo, tak snad mi tady do tří let ten receptík nevymažou...:-D:-D:-D
Ale rozhoď sítě, myslím, že tyhle chleby prodávají snad všechy super a hypermarkety.;-)

:-)Písnu,písnu,jen to bude chvilku trvat protože "u nás být Albert strááášně daleko":-D:-D,ale budu na to myslet(no ale uzel na kapesníku bude asi jistější;-),protože do Alberta jezdíme tak jednou za tři roky a to doopravdy:-!No ale nahodím v rodině udičku a snad se někdo chytí:-D a doveze.Jo a můj manžel bude mít na 100°/°s bramborem;-)to vím jistě:-D:-D

Mirčo, fakt je to rychlovka! :yes: Já sháněla Pitu, ale v Bille mi prozradili, že se jí teprve chystají prodávat:-)), a tak jsem mazala do Alberta a tam měli tenhle světlý, ale i tmavý.
Vyzkoušej a pak písni info, jak vám chutnalo. Náš prďousek to měj s rýží.:-D

Dzungilo:-)vypadá to jako fofr jídlo a ještě je to na pohled moc lákavé:-p Budu to muset vyzkoušet:-p Jen-kde kupuješ Libanon.chléb?U nás po něm není ani vidu ani slechu.To vím já totiž tyhle arab.chleby,...moc ráda :-p,ale bohužel mám jen zřídka kdy a to ještě musíme někam cestovat abych si je mohla koupit:-(

Tématické fráze:
gyros recept, chléb na gyros, recept na gyros, pita chléb na gyros, pita chléb kde koupit, dresing na gyros, tzaziki recept, napln do libanonskeho chleba, pita chléb recept, gyros omáčka, recept gyros, gyros chleb, gyros, gyros recepty, gyros na pánvi, omáčka na gyros, pita gyros recept, pita gyros, recepty s libanonským chlebem, libanonska kucharka

Suroviny:
krkovice vepřová, kýta vepřová, koření gyros, olej, chléb pita, zelí bílé hlávkové, mrkev, paprika čerstvá červená, olej, ocet, sůl, cukr, koření tzatziki, smetana zakysaná, jogurt bílý

Přidat fotografie receptu