Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 919 kJ / 459 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,16 g |
Tuky | 4,29 g |
Vláknina | 42,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 76,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu řádně promícháme se solí a necháme 24 hodin v lednici.
Krok 2: Druhý den slijeme přes síto a necháme odkapat. Opakujeme to se solí na dalších 24 hodin, pak scedíme a necháme odkapat.
Krok 3: Dáme si zahřát olej na 60°C a do něj dáme veškeré koření ( nové koření, pepř celý, hřebíček, bobkový list, jalovec a hořčičné semínko) a zahříváme 5 minut po té přidáme cibuli a papriku ( ne když je steril. ). Zahříváme dalších 5 minut. Dobře to v oleji promícháme a necháme vychladnout.
Krok 4: Do připravené cukety přidáme tento olejíček s kořením, dle potřeby dosolíme, přidáme mletý pepř, sardelku podle vaší chuti, ale já ji dávám celou. Vše opravdu řádně promícháme, necháme odstát v chladu aspoň 6 hodin.
Krok 5: Plníme do skleniček, na vrch přidáme na ozdobu 2-3 kuličky nového koření a třeba 1 bobkáč. Zavíčkujeme a necháme v chladu aspoň týden.
Příloha čerstvé pečivo či chléb a samozřejmě pivko.
Já si do skleničky přidávám i nadrobno nasekanou chilli papričku.
Příloha čerstvé pečivo či chléb a samozřejmě pivko.
Já si do skleničky přidávám i nadrobno nasekanou chilli papričku.
Zveřejněno 31. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Matjesy z cukety podle Járy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Bw3
Moje poznámka
Matjesy z cukety podle Járy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Bw3
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
matesy z cukety- ten nejlepší recept,
jak uchovat cuketu,
matesy z cukety,
cuketové matjesy,
matjesy z cukety,
cuketové matesy,
matesy podle jary,
jak uchovat cukety,
matesy z cejna,
matesy z cejnů,
matesy dle jary,
matjesy z cejna,
pasta z cukety,
cuketové matjesy sterilované,
matesy s cuketya paprikou,
nejlepší cuketové matjesy,
recept na matesy,
matjesy,
cuketové matjesy recept,
matjesy s cibulí z cukety
Suroviny:
cuketa,
cibule,
paprika čerstvá červená,
olej slunečnicový,
pasta sardelová,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
bobkový list,
jalovec,
semínka hořčičná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (10)