Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 261 kJ / 62 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,75 g |
Tuky | 0,35 g |
Vláknina | 5,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce posolíme z obou stran a necháme 15-20 minut vybrečet.
Troubu předehřejeme na 190°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Krok 2: Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky silné cca 0,5 cm. Mrkev smícháme se lžící olivového oleje, větší špetkou soli a čerstvě namletým pepřem. Lilek osušíme papírovou utěrkou, rozložíme na plech a lehce posypeme provensálskými bylinkami a lehce pokapeme olivovým olejem. Mrkev rozložíme vedle lilku, aby se nepřekrýval. Dáme péct cca půl hodiny do změknutí.
Lilek překrojíme napůl a smícháme s pečenou mrkví.
Troubu předehřejeme na 190°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Krok 2: Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky silné cca 0,5 cm. Mrkev smícháme se lžící olivového oleje, větší špetkou soli a čerstvě namletým pepřem. Lilek osušíme papírovou utěrkou, rozložíme na plech a lehce posypeme provensálskými bylinkami a lehce pokapeme olivovým olejem. Mrkev rozložíme vedle lilku, aby se nepřekrýval. Dáme péct cca půl hodiny do změknutí.
Lilek překrojíme napůl a smícháme s pečenou mrkví.
Zveřejněno 31. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát z pečené mrkve a lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPZV
Moje poznámka
Salát z pečené mrkve a lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPZV
Nejnovější recepty
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 31 minutami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 15 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 15 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Jak na skvělé linecké cukroví: Čím je naplnit a na kterou stranu mazat marmeládu, aby byl výsledek dokonalý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 1 minutou
Pařížský salát
Pecka před 2 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Pecka před 3 minutami
Krupičková polévka
vakl1 před 13 minutami
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou
tara23 před 28 minutami
Zeleninová polévka s kapáním
Petaja před 1 hodinou
Nepečený zebra dortík
MPetra před 11 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 15 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 19 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 19 hodinami
Tématické fráze:
salát z pečeného lilku,
lilek peceny s mrkvi,
salát z pečených lilku,
mrkev s lilkem,
peceny lilek s mrkvi,
lilek s mrkví,
salat z lilku,
lilek mrkev,
salát z pečeného z lilku,
lilek, mrkev,
salat s peceneho lilku,
pecený lilek,
pecený lilek,
mrkev + lilek,
pecený lilek jako salát,
mrkev lilek,
polévka z lilku a mrkve
Suroviny:
lilek,
mrkev,
olej olivový,
pepř,
koření provensálské,
sůl,
pepř
Komentáře