Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanový lepenec

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jdaut

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 (podle hladu ;)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 652 kJ /
1 351 kcal
Bílkoviny19,80 g
Tuky105,87 g
Vláknina17,30 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 3,70 g
Sůl9,19 g
Sacharidy72,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do osolené vroucí vody dáme vařit brambory (možno oloupat i po uvaření ).
Na oleji připravíme cibulku, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme nakrájené kysané zelí, zalijeme vývarem či vlažnou vodou, přidáme kmín, promícháme a necháme cca 20 min podusit.
Současně na další pánvi lehce osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a vmícháme ji k zelí i s oloupanými, šťouchanými bramborami. Opět necháme cca 10 min pod pokličkou a za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu. Lehce povaříme, můžeme podle potřeby podlít vodou či vývarem. Dle chuti osolíme, opepříme.

Zveřejněno 2. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanový lepenec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPJV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanový lepenec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPJV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
lepenec, lepenec recept, recept na lepenec, recept lepenec, jak se dělá lepenec, smetanovy rezepty

Suroviny:
zelí kysané, brambory, slanina anglická, smetana zakysaná, cibule, kmín celý, pepř mletý, olej, sůl

Přidat fotografie receptu