Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza s houbami a kešu krémem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Porce: 1 velká pizza na plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 367 kJ /
2 956 kcal
Bílkoviny92,08 g
Tuky102,70 g
Vláknina83,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,55 g
Sůl16,10 g
Sacharidy379,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravte těsto na pizzu. Droždí rozmíchejte v uvedeném množství vody, přidejte cukr či javorový sirup a nechte asi 5-10 minut odstát. Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a olivový olej, poté přidejte i vodu s droždím. Lehce pomoučněnýma rukama či za pomocí kuchyňského robota vypracujte pružné těsto, které se nelepí (pokud ano, přidejte trošku mouky). Vložte do olejem vymazané mísy a nechte na teplém místě kynoutasi hodinu až hodinu a půl. Krok 2: Vykynulé těsto vyjměte, prodělejte rukama a na pomoučněné ploše ho asi 5 minut zpracovávejte. Pokud ho budete používat ihned, vyválejte ho či rukama vytvarujte na pečící papír posypaný trochou kukuřičné mouky a přendejte na plech. Pokud těsto nebudete používat ihned, dobře ho zabalte do potravinové fólie a uskladněte v lednici. Před použitím nechte chvíli dojít pokojové teploty. Krok 3: Pokud pizzu připravujete na jeden zátah, připravte mezi tím, co těsto kyne, kešu mozzarellu. Namočené kešu slijte a společně se všemi ostatními ingrediencemi dobře rozmixujte v mixéru na hladký krém (jde to i tyčovým mixérem). Ochuťte a dochuťte. Krok 4: Jako další krok připravte oblohu na pizzu. Šalotky oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky. Houby očištěte, ev. zbavte nožiček a nakrájejte na tenčí plátky nebo kousky. Krok 5: V pánvi zahřejte asi 2 lžíce olivového oleje, přidejte šalotky a 300 gr hub, osolte a opepřete a opékejte, dokud oboje pěkně nezhnědne, tj. přibližně 10 minut. Asi po pěti minutách můžete přidat i tymián. Krok 6: Když je vše pěkně opečené, zalijte vínem a opět vařte, dokud se téměř všechna tekutina neredukuje. Poté sejměte z ohně, vmíchejte asi 2 lžíce čerstvé nasekané petržele, přemístěte do míxéru a rozmixujte na malé kousky (stačí krátce, neměla by to být hladká pasta). V pánvi opět rozehřejte olej a opečte na něm osolené a opepřené zbývající houby pěkně do měkka. Krok 7: Troubu předehřejte na 220°C. Těsto na pizzu potřete olivovým olejem a rozmačkaným česnekem, poté rozmixovanou houbovou směsí (po stranách nechte cca 1 cm široké okraje). Na tuto směs navrstvěte zbylé houby, osolte a opepřete a vložte do trouby. Krok 8: Pečte asi 15 - 20 minut, dokud nejsou kraje pěkně hnědé. Krok 9: Poté vyndejte z trouby a na pizzu rozprostřete kešu mozarellu. Vraťte do trouby a pečte ještě asi minutu až dvě. Vyjměte, ozdobte čerstvou petrželí, chilli olejem či srirarchou a čerstvým tymiánem (pokud máte) a podávejte.

Zveřejněno 3. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza s houbami a kešu krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wlXX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza s houbami a kešu krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wlXX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pizza s houbami cerstvimu, hrnek s houbami

Suroviny:
droždí sušené, voda, mouka špaldová celozrnná hladká mouka, mouka hrubá, olej olivový, sůl, sirup javorový, oříšky kešu, voda, šťáva citronová, sůl, česnek, cibule sušená, škrob kukuřičný, hlíva ústřičná, cibule šalotka, víno bílé, tymián sušený, petrželka hladkolistá, česnek, olej olivový, pepř, sůl, omáčka pálivá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu