Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové hranolky pečené v troubě

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min včetně doby vaření

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava, včetně doby vaření)

Hranolky jsou oblíbenou přílohou. Tyhle jsou zdravější pečenou verzí a také skvěle křupou. K tomu ještě provoní celou kuchyň. Celerové odkrojky, můžeme ještě zpracovat do polévky, nebo je zamrazit.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 063 kJ /
732 kcal
Bílkoviny17,00 g
Tuky47,95 g
Vláknina52,03 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 000 mg
Sůl2,16 g
Sacharidy32,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer omyjeme, oloupeme a seřízneme vršek i spodek tak, aby měl rovné strany a dobře se krájel. Krok 2: Poté ho nakrájíme na plátky asi 1 centimetr silné a z plátků postupně krájíme hranolky. Krok 3: Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Přidáme celerové hranolky a nezakryté je vaříme po dobu 1-2 minut. Krok 4: Následně slijeme vodu a hranolky vsypeme zpět do hrnce, do kterého přidáme olej, výše zmíněné koření a prohodíme tak, aby se postupně a rovnoměrně obalily. Krok 5: Připravíme si velký plech, na který hranolky rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě na cca 220 °C zhruba 25 minut.

TIP: Celerová jídla - oblíbené recepty

Zveřejněno 5. 9. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Dejte pozor, aby hranolky nebyly na plechu příliš na sobě, v takovém případě se hranolky spíše dusí, než pečou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové hranolky pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRQ5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové hranolky pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRQ5

Komentáře (4)

Tento recept je okopírovaný z dříve zveřejněného receptu 39350, dokonce i popis postupu je doslovně převzatý. Autorka jen změnila koření - červenou papriku nahradila kari. Nemyslím, že se jedná o nový recept, spíše jen o variantu toho původního, takže stačilo do komentářů u původního receptu zmínit možnost záměny koření a tím i chuti.
Tímto způsobem se celé "topky" stávají nepřehlednými a vyvolávají dojem, že u některých kuchařek jde o soutěž, kdo víc.

Markéta 3. 1. 2018 18:31
Výborné ???? jen 4 lžíce oleje mi přijdou moc. Já dělala dokonce úplně bez oleje a super. Díky

Markéta : na dva velké celery to moc určitě není:-)

receptik sa mi paci.Robievam celer peceny,ale takyto predvareny,som este nerobila.Rychlejsie sa takto upecie.Posielam bodiky.

Tématické fráze:
pecene celerove hranolky, celerové hranolky ládi hrušky, celerové hranolky, hranolky z celeru láďa hruška, celerové placičky pečené, celérové hranolky v troubě, pečený celer, top recepty - celerové hranolky, celerové krokety, hranolky z celeru ládi hrušky, nejlepší celerové hranolky v troubě, zdravé celerové řízky, pecene cerelove hranolky v troube, hranolky z celeru, celerové recepty, pecene hranolky z celeru, pečený celer hranolky, pečeny z celeru, celerovy hranolky, cerelove hranolky

Suroviny:
celer, olej, koření kari, česnek sušený, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu