Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrstková polévka

Hutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě chuti nadchne i rozmanitost a barevnost.

Hodnocení receptu je 4,9 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 106 kJ /
981 kcal
Bílkoviny44,12 g
Tuky20,32 g
Vláknina35,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy139,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách, čočku, fazole a kroupy uvaříme doměkka. Krok 2: Ke konci vaření přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, utřený česnek a pokrájenou cibuli. Krok 3: Zahustíme jíškou z oleje a mouky, osolíme, okořeníme a necháme provařit.

TIP: Jak připravit jíšku

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrstková polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrstková polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Sice se mi hrách trochu rozvařil a fazole zůstaly nepatrně tvrdší (nic hrozného), ale celkový požitek z polévky je velmi dobrý. :-8

Výborná :-K

Přidávám fotku a hodnocení;-)Pochutnli jsme si:-QZahustila jsem cibulovou jíškou dělanou na sádle a na talíři přidala malinko octu.

Vyborne, jen misto oleje jsem pouzila sadlo a cibulku dala osmahnout do jisky a je to luxus!

Výborná dobrota!

:-)<3:yes: také ji vařím, hlavně v zimě zahřeje a zasytí :-K

Přidala jsem kapku octa a je výborná, ještě jsem cibulku osmahla s jíškou, příště zkusím se slaninou. Děkuji za bezva recept

Vynikající polévka, jinou už vařit nebudu. Ukládám a děkuji za recept.

výborná, receptík ukládám a určitě jsem ji nevařila naposledy :-) díky za recept.

Také jsem na tuto polévku jaksi pozapomněla, ale dnes jsem si vzpoměla. Zeleninku jsem orestovala na másle. Použila jsem do ní malý kousek uzeného na provonění. Polévka je výborná,zahřeje v tomto ročním období a i dokonale zasytí.

Dobrý den, přidávám fotečku. Polévka je moc dobrá. :-)

Tuto polévku jsem dělala skoro stejně. Měla jsem koupenou směs luštěnin a obilných výrobků. Přes noc jsem směs zalila vodou a nechala nabobtnat, druhý den vařila s kořenovou zeleninou a česnekem, přidala jsem koření-celý pepř, nové koření, bobkový list a z bylinek malý kousek libečku. Koření a libeček dávám do košíčku, ať to pak nemusím "lovit". Nakonec jsem zahustila cibulovou jíškou. Polévka se dá dochutit troškou octa, kdo to tak má rád, a taky se může přidat lehce orestovaná nakrájená klobása, nejlépe nějaká šunková. Posypala jsem na talíři čerstvou majoránkou. Dovolila jsem si přidat foto. :-K

Tarrica: Ja loupanou cervenou cockou ;-)

Vařím ji často ,úplně stejné ingredience :-) ale zahušťuji hraškou, krásně zapadne do luštěninové chuti.Stačí troška i tak v polévce stojí lžíce:-D

BILKOVAI: No dávám to do papiňáku, nejprve hrách, vařím 5 min. a vypnu, po 10 min. otevřu, přidám fazole a tak to opakuji podle potřeby doby vaření a vše je celkem akorát měkké. Vyzkoušejte:-*

Tématické fráze:
polevka, recept na hrstkovou polevku, recept na hrstkovou polevku, hrsková polevka, hrstková polévka s houbami, hrstková polévka se zeleninou, hrstkovapolevka, polévky pro děti, polévka pro děti, recepty polévky, top recepty polévky, recepty na nejlepší polévky, hrstová polévka, hstková polévka, hrsková polívka, hrtkova polévka, nejlepší polévky, polévky pro děti recepty, polevky recepty, hrstková polévka s uzeným

Suroviny:
hrách, čočka, fazole, kroupy, zelenina kořenová, cibule, olej, mouka hladká, voda, česnek, sůl, pepř, majoránka

Přidat fotografie receptu