Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí krk pečený na zelenině

Hovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme vaření vyměnili za pečení a maso doplnili zeleninou, žampiony a pivem.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 028 kJ /
2 158 kcal
Bílkoviny160,37 g
Tuky141,12 g
Vláknina12,41 g
Cholesterol 315 mg
Sodík 525 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy46,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky a zaprášíme moukou. V hrnci rozehřejeme sádlo a maso na něm opečeme, aby se zatáhlo. Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Zeleninu očistíme a nastrouháme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Opečené maso vytáhneme a odložíme stranou, na výpeku usmažíme nakrájenou cibuli skoro dohněda. Krok 4: Do hrnce přidáme nastrouhanou zeleninu a nakrájený česnek, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Zasypeme paprikou, krátce orestujeme a vrátíme maso. Krok 5: Přidáme cibulky i s trochou nálevu. Zalijeme pivem, přidáme zbytek koření, sůl, žampiony, promícháme a zakryté vložíme do vyhřáté trouby. Krok 6: Pečeme pomalu při 160 °C asi 2 hodiny do změknutí masa. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec můžeme přidat ještě prolisovaný česnek podle chuti. Není třeba zahušťovat. Krok 7: Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.

TIP: Hovězí maso a jeho rozdělení

Zveřejněno 5. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk pečený na zelenině

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPrj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk pečený na zelenině

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPrj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

To vypadá velmi dobře a už teď vím, že bude chutnat! Raději vařím z kostek masa než z plátků, takže pro mě jako šité na míru ;-)

Ametymka: Mám radost a moc děkuji :-K:-K:-K

Dělala jsem bez hub, přítel má na ně alergii a nakládené cibulky jsem neměla. Jídlo bylo i tak vychváleno do nebes:D. Děkuju a ukládám

Vynikající, děkuji moc za skvělý recept. :-)

Gregusa: Jé to mám fakt radost. Děkuji za zprávu, vyzkoušení i pěknou fotku..:-K:-K

Tak Miládko, do třetice všeho dobrého. :-K Nejdříve Tvá úžasná květáková (v mém podání brokolicová) polévka, Pak Tvá skvělá kuřecí játra na paprikách a teď tahle další Tvá mňamka. Fakt vydařený recept. Moc jsem si pochutnal a přidávám i fotéčku.<3:-K:-K

janky3:.. ;-) Eja57: ;-) Moc vám děkuji..:-K:-K

janky3: doporučuji, už jsem dělala 2x, s brkaši, bylo to...no och...:yes:

Tedy to musí být bašta! Recept podle mého gusta. Více ingrediencí a spojení jejich chuti. Polykám, jen vidím obrázek. A ta úžasná barva šťávičky. Už se těším.:-D

Hm, to musím vyzkoušet .. podle ingrediencí to nemůže dopadnout špatně.. Díky za recept.

Chory: Mám radost..díky..:-K:-K

Super jídlo:yes:

:yes::yes: parádní fotka i recept <3:-K

Bylo to moc dobré, děkuji za skvělý nedělní oběd v sobotu. :yes: :-K

Arween: Děkuji za moc milý komentář;-) a taky děkuji všem.;-):-K

Jana Semeráková 22. 9. 2015 17:05
mika59: :-K Děkuji za ,,sůl" :yes:Recept je jinak naprosto super!

Jana Semeráková: Připsala jsem to :-K:-K

Jana Semeráková 21. 9. 2015 18:42
Omlouvám se,ale nějak jsem nepostřehla sůl,kdy se přidávala do pokrmu? Maso se solilo před obalením v mouce,nebo až po orestování? V receptuře je uvedena,ale v postupu jsem ji nezaznamenala.Třeba došlo k chybce při popisu postupu zpracování masa. Děkuji ;-)

:-p:yes: moc pěkné:yes:

vypadá to super dneska jdu na to

:-p:-p:yes::yes:

úžasný pohled:yes::-D

Zrovna nedávno jsem si dala podobnou variaci (pomalu tažená hovězí líčka) tohoto pokrmu v jedné plzeňské restauraci a byla to výborná mňamka. Recept ukládám:-K a bodík přidávám:yes:

VYPADÁ TO VELMI ŽRATELNĚ!!!!:yes:

Vypadá to nádherně-jen se do toho pustit:-p Určitě vyzkouším a ukládám.:yes::yes:

Doubnerka ivulinka: Děkuji ;-);-)

To by mi chutnalo na sto procent:yes::-K

Vypadá to nádherně, hned zítra vyzkouším, zrovna jsem přemítala jakou "směsku" uvařím, aby toho byl kotel a kluci si to mohli dát i pondělí ;-) Bodík letí dopředu :-K

Tématické fráze:
hovezi krk recepty, pecený hovězí krk, hovězí krk na zelenině, hovězí krk recept, hovezi krk, pomalu pečený hovězí krk, recept na hovězí krk, hovězí maso krk recepty, recept hovězí krk, recepty hovězí maso z krku, hovězí pečené na zelenině recept, hovězí na zelenině, hovězí krk pečený na zelenině, recepty z hoveziho krku, hovezi krk peceny, recepty hovězí krk, recepty na hovězí krk, hovězí krk na kořenové zelenině, recept z hověziho krku, pečený hovězí krk na zelenině

Suroviny:
krk hovězí, cibule, žampióny, zelenina kořenová, cibulka, cukr krupice, paprika sušená sladká, sádlo, pivo světlé, mouka hladká, česnek, sůl, pepř mletý, tymián, kmín mletý, chilli

Přidat fotografie receptu