Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní quinoa s dýní, tempehem a cizrnou

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Porce: 4 velké porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 862 kJ /
4 269 kcal
Bílkoviny228,70 g
Tuky73,03 g
Vláknina308,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,67 g
Sůl6,12 g
Sacharidy545,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 220°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Dýni oloupejte a nakrájejte na kostky o hraně cca 1,5 cm. Cuketu omyjte a nakrájejte podélně na čtvrtky, poté nasekejte na širší čtvrtkolečka. Vložte každou zeleninu zvlášť do misky, zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte rozmačkaný česnek. Dobře promíchejte rukama, aby byl každý kousek obalený olejem a česnekem. Přendejte na plech a pečte v předehřáté troubě cuketu cca 1/2 hodiny a dýni asi 40 minut, dokud nejsou kousky měkké a opečené. Krok 2: Mezitím uvařte quinou v zeleninovém vývaru (na mou směs jsem dala 2 díly vývaru na 1 díl quinoy, ale raději se řiďte návodem na obale) a nechte lehce vychladnout. Pokud používáte cizrnu ze skleničky/konzervy slijte ji a propláchněte studenou vodou. Tempeh nakrájejte na tenké plátky a opečte na pánvi na trošce olivového oleje. Když je z obou stran zlatý, sejměte z ohně, nechte asi půl minuty zchladnout pánev a poté tempeh zakápněte sójovou omáčkou. Krok 3: Bylinky nasekejte na drobné kousky, vložte je do větší misky, přidejte quinou a kapary (bez nálevu). Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Když je zelenina hotová a tempeh opečený, můžete servírovat. Jednotlivé složky jídla, tedy quinou, cizrnu, pečenou zeleninu a tempeh můžete podávat v misce doplněné nejlepší sojanézou, mě ale více vyhovuje tempeh nakrájet na menší kousky a vše smíchat ve velké míse.
Podávejte se směsí listových salátů.

Zveřejněno 7. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní quinoa s dýní, tempehem a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRP8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní quinoa s dýní, tempehem a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRP8

Marie

Tématické fráze:
quinoa semínka recepty, quinoa s pečenou dýní, tempeh recepty, cizrnový salat s brokolicí a dyní, semínka bílé quinoy, quinoa cizrna recepty, quinoa s dýní a cuketou, tempeh s dýní, recepty s tempehem, dýně cizrna kopr, quinoa recepty s cizrnou, recept tempeh s dýní, quinoa ryze a dyne, quinoa s cizrnou, cizrnový salát s dýní, cuketa a dýně s cizrnou, recepty z dýně, salat z tempehu, quinoa se žampiony a tempehem, tempeh s rýží a dýní

Suroviny:
quinoa, vývar zeleninový, cuketa, dýně, česnek, cizrna, kapary, čerstvé bylinky, olej olivový, sůl, pepř mletý, tempeh, omáčka sojová, sojanéza, směs listových salátů, semínka dýňová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu