Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní závitky s tempehem, cizrnou a quinoou

Hodnocení receptu je 4,6 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

přibližně 10 polovičních závitků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 997 kJ /
2 628 kcal
Bílkoviny166,02 g
Tuky68,09 g
Vláknina212,03 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 192 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy231,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Quinou dejte do hrnce s 1 hrnkem vody, osolte, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut na velmi mírném plameni vařit, dokud se voda nevyvaří a quinoa není hotová. Krok 2: Poté ji přendejte do misky a nechte trochu vychladnout. Krok 3: Přidejte trochu olivového oleje, pepře, podle chuti nasekané čerstvé bazalky a cca 1 nadrobno nakrájené rajče. Krok 4: Zamíchejte, ochutnejte, dochuťte a dejte stranou. Krok 5: Cizrnu vidličkou rozmačkejte v misce (ne na kaši, větší kousky můžou zůstat v celku), přidejte sojanézu a hořčici, černou sůl, pepř a najemno nasekanou jarní cibulku či šalotku. Krok 6: Tempeh nakrájejte na tenké plátky a osmažte z obou stran na trošce oleje na pánvi do křupava. Pokud používáte tempeh natural, nechte ho nejprve z obou stran dobře opéct a poté každý plátek zakápněte sójovou omáčkou. Pokud používáte jiný tempeh než natural, není již nutné ho po opečení dále ochucovat. Krok 7: Listy salátu dobře omyjte a osušte, poté podél plochy seřízněte jejich vystouplé tužší stonky. Krok 8: Zbylá rajčata nakrájejte na tenké plátky, ty poté překrojte na půl. Krok 9: Na pracovní plochu si připravte dva velké listy salátu, poté doprostřed v opačném směru položte ještě jeden. Budete mít před sebou obdélník. Z pravé svislé strany vyskládejte na sebe náplň v tomto pořadí: quinoa, tempeh, rajče, cizrna a čerstvé listy bazalky (nebo v jiném pořadí, vlastně je to asi celkem jedno...). Můžete zakápnout balzamikovým octem. Závitek nijak nepřeplňujte, jinak vám nepůjde zavinout. Poté zprava přehněte kratší stranu listů přes náplň, a to samé udělejte z horní i dolní horizontální strany. Nakonec dorolujte zprava doleva celý závitek. Krok 10: Možná to zní trochu složitě, ale až to budete mít před sebou, bude to jasnější. Prostě klasické balení tortilly. Závitek v horním a dolním kvartilu (lol) zajistěte provázkem a poté v půlce rozřízněte. Pro lepší manipulaci můžete ještě každý "půl-kousek" zabalit do ubrousku či pečícího papíru.

TIP: Jak uvařit cizrnu

Zveřejněno 8. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní závitky s tempehem, cizrnou a quinoou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2E6A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní závitky s tempehem, cizrnou a quinoou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2E6A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Hezký nápad :yes:

Tématické fráze:
tempeh z cizrny, zavitky z listu salatu plnene varenou cervenou cockou, jarni zavitky tempeh, uzený tempeh s quinoou, kapusta s tempehem, kuřecí s quinoou, tempeh s cizrnou recept

Suroviny:
salát římský, tempeh, bazalka čerstvá, cibule šalotka, quinoa, cizrna, sojanéza, hořčice, rajče, sůl černá, pepř mletý, olej olivový, omáčka sojová, ocet balsamiko

Přidat fotografie receptu