Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 803 kJ / 7 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,55 g |
Tuky | 542,33 g |
Vláknina | 65,06 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 449,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: 3/4 hrnku mátových listů nahrubo nasekejte, spolu s kokosovým mlékem vložte do rendlíku či menšího hrnce a pomalu přiveďte k varu.
Krok 2: Poté na co nejmenším plameni velmi zvolna vařte asi 15 minut. Listy můžete během vaření ještě trochu nadrtit dřevěným drtičem na led. Zceďte (listy vyhoďte) a nechte vychladnout.
Krok 3: Poté spolu se všemi ostatními ingrediencemi a zbytkem máty rozmixujte ochucené mléko dohladka v mixéru. Nechte vychladit v lednici, poté přendejte do zmrzlinovače a nechte zpracovávat.
Krok 4: Pokud nemáte zmrzlinovač, dejte směs do mělčí nádoby, vložte do mrazáku a co 40 minut (či hodinu) prošlehávejte vidličkou či ponorným mixérem. Zmrzlina by měla být hotová asi po šesti hodinách.
Krok 5: Na brownies jednoduše všechny ingredience vložte do mixéru (resp. food processoru) a mixujte, dokud není těsto homogenní a nedrží při sobě. Rozplácněte na placku, zabalte do pečícího papíru a nechte chvíli ztuhnout v mrazáku. Poté nakrájejte na malé (cca 5x5mm) kousky.
Krok 6: Když je zmrzlina hotová, vmíchejte kousky brownies (doporučuji použít cca 1/2 - 3/4 dávky, pokud máte rádi spíš méně čokolády, udělejte brownies rovnou jen z poloviční dávky). Přendejte do nádoby, ve které budete skladovat, dobře uzavřete či zabalte do potravinové fólie a nechte ještě asi 5 hodin ztuhnout v mrazáku.
Krok 7: Před podáváním nechte asi 10 minut při pokojové teplotě.
Zveřejněno 10. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátová zmrzlina s kousky raw čoko-brownies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Q2
Moje poznámka
Mátová zmrzlina s kousky raw čoko-brownies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Q2
Nejnovější recepty
Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Cibulové košíčky s uzeným lososem
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Smažené kuřecí kousky s hoisin omáčkou a arašídy
Přidáno před 21 hodinami
Sekyrková polévka
Přidáno před 23 hodinami
Čokoládové muffiny od Kubanec33
Přidáno 16. 12. 2024 23:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce Jana Čenského: Bezpodmínečně musím mít kapra, rybí polévku a aspoň patnáct druhů cukroví, říká populární herec
Pracny z tatranek: Netradiční varianta oblíbené klasiky, kterou připravíte na poslední chvíli
Retro okénko: Sladké mléko Salko podle pamětníků stávalo za socialismu 5 Kčs a vyrábělo se v tzv. nestlovce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vaječný koňak
Tedicka před 11 hodinami
Kančí guláš
czvlakan77 před 14 hodinami
Polévka z mletého masa s houbami
Kajkajak před 15 hodinami
Babiččiny plněné ořechy
Yvor44 před 16 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
jarca.40 před 16 hodinami
Pikantní tvarůžky v bramboráku
Tesinak před 17 hodinami
Mocca oválky nebo kolečka
Janet.P před 19 hodinami
Linecké cukroví
Janet.P před 19 hodinami
Klasické pracny a ořechy
Janet.P před 19 hodinami
Domácí rizoto
OttoSt 16. 12. 2024 21:03
Tématické fráze:
raw zmrzlina,
raw zmrzlina recepty,
čoko brownies,
banánovo vanilková ganesha,
cokobraunis,
rybízová zmrzlina bez použití zmrzlinovače,
raw zmrzlina recept,
recept matova zmrzlina,
coko braunis recept,
raw zmrzlinovače,
čoko nádoby
Suroviny:
oříšky kešu,
mléko kokosové,
máta čerstvá,
cukr hnědý,
sirup javorový,
olej kokosový,
vanilka,
vodka,
datle,
ořechy vlašské,
kakao
Komentáře (1)