Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Miso polévka se soba nudlemi a pečeným tofu

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 323 kJ /
2 945 kcal
Bílkoviny110,00 g
Tuky65,63 g
Vláknina130,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,43 g
Sůl12,80 g
Sacharidy413,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vývar: Do většího hrnce dejte zázvor nakrájený na tenké plátky, řasu kombu a sušené šitake. Zalijte 2 litry vařící vody a přikryjte pokličkou. Nechte asi půl hodiny louhovat (mezi tím si připravte věci na zbytek polévky). Po půl hodině vývar přeceďte. Krok 2: Odměřte si miso pastu, přidejte do ní trochu horkého vývaru a dobře rozmíchejte. Poté vlijte zpět k vývaru, ochutnejte a přidávejte limetkovou šťávu a tamari, dokud nedosáhnete požadované chuti. Krok 3: Polévka: Troubu předehřejte na 200°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Vylisované tofu nakrájejte na menší kostičky (viz obrázek), dejte do mísy a zalijte 1-2 lžícemi sezamového oleje a 2 lžícemi sojovky. Přidejte Srirarchu dle chuti (já dávám cca 2 lžičky). Krok 4: Promíchejte, tofu přendejte na plech a pečte asi 15 minut. Během pečení několikrát promíchejte, aby se tofu opékalo ze všech stran. Takto připravené tofu, ideálně ještě obalené v sezamu, je delikátná chuťovka samo o sobě, tak pozor, ať ho všechno nesníte ještě před přidáním do polévky! Krok 5: Šitake zbavte nožiček a klobouky nakrájejte na tenčí proužky. Dejte do misky a promíchejte s 1 lžící sezamového oleje a 2 lžícemi tamari. Pečte asi 12 minut. Krok 6: Ve větším hrnci přiveďte k varu slanou vodu a Soba nudle uvařte dle návodu (obvykle se vaří od 2 do 5 minut, poté je nutné je scedit a propláchnout studenou vodu). Rozdělte do 4 misek. Krok 7: Opražte sezamová semínka, jarní cibulky nakrájejte na tenká kolečka. Špenát není nutné nijak upravovat, v horkém vývaru lehce změkne sám. Krok 8: Pokud vám vývar mezi tím trochu vychladl, opět ho zahřejte (ale nevařte). Když je horký, přelijte jím nudle a dle chuti strávníků přidejte všechny ostatní ingredience. Ihned podávejte.

Zveřejněno 15. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Miso polévka se soba nudlemi a pečeným tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gP1r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Miso polévka se soba nudlemi a pečeným tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gP1r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty polévky, houbicka sitake, šitake nudle, soba polévka, houba šitake s nudlemi, polévka s šitake, polévka z šitake, tofu sunfood, tofu sunfood, polévka sobu, soba polévka obrázky, asijska polevka soba, polévka soba, šitake, sušené sitake recepty, vyvar na sobu recept, recepr šitake, vegan zeleninový vývar se soba, recepty se soba nudlemi, šitake recepty

Suroviny:
zázvor čerstvý, řasa kombu, houby shiitake, pasta miso, omáčka sojová, šťáva limetková, tofu, houby shiitake, olej sezamový, omáčka sojová, omáčka srirarcha pálivá, nudle soba, špenát baby, cibulka jarní, fazole mungo, semínka sezamová, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu