Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské rizoto s kuřecím a karamelizovanou cibulkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6 - 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 912 kJ /
3 803 kcal
Bílkoviny301,61 g
Tuky112,82 g
Vláknina15,71 g
Cholesterol 756 mg
Sodík 4,38 g
Sůl10,89 g
Sacharidy350,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a cukr a promícháme. Krok 2: 2. Za občasného míchání necháme smažit na středním stupni, dokud nezíská zlatavou barvu a není zkaramelizovaná. Krok 3: 3. Vyndáme na talíř a odložíme. Krok 4: 4. Ve středně velkém hrnci přivedeme k varu 2 hrnky (480 ml) vody, spolu s 1 PL olivového oleje, osolíme, opepříme a vaříme, dokud není kuře hotové (cca 20 minut). Uvařené kuře vyndáme a odložíme stranou. Krok 5: 5. Do hlubokého hrnce dáme 2 ČL (26 g) másla a necháme rozpustit na mírném stupni. Přidáme česnek a vaříme cca 30 sekund. Přidáme rýži a za stálého míchání ji osmažíme, dokud nebude průhledná, cca 3 minuty. Krok 6: 6. Přidáme víno a za stálého míchání počkáme, dokud se úplně vstřebává, asi 2-3 minuty. Krok 7: 7. Postupně přidáme 1 hrnek vody a za stálého míchání počkáme, dokud se úplně nevstřebá. Takto opakujeme se zbývajícími 4 hrnky. Krok 8: 8. Jakmile je rýže uvařená, přidáme ¾ hrnku (180 ml) horkého vývaru, ve kterém jsme uvařili kuře. Řádně promícháme a vaříme na mírném stupni, dokud nezíská rizoto krémovou konzistenci, asi 3 minuty. Krok 9: 9. Vmícháme parmazán. Krok 10: 10. Sundáme z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme stát cca 5 minut. Krok 11: 11. Mezitím nakrájíme/natrháme kuřecí prsa na kousky. Krok 12: 12. Do rýže vmícháme kuře, cibuli, 2 PL (28 g) másla, citronovou šťávu, petrželku a pažitku. Krok 13: 13. Dochutíme solí a pepřem. Krok 14: 14. Pokud je rizoto moc suché, můžeme přidat další 3/4 hrnku (180 ml) kuřecího vývaru.

Zveřejněno 18. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské rizoto s kuřecím a karamelizovanou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjoY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské rizoto s kuřecím a karamelizovanou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjoY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zizala:
No, taky bych napřed použil vývar a teprve pak vodu:-/

Ale čertabysevtomvyznal:-))
Podle názvu (Italské rizoto s kuřecím a karamelizovanou cibulkou) je to rádoby italské, ale podle obrázku to není risotto ;-) Takže, von ten název vlastně nelže, že?:-D:-D:-D

Nějak se v postupu nemůžu dopočítat hrnků vývaru a vody. V ingrediencích je 5 hrnků vývaru a 2 vody a v postupu je 5 hrnků vody (bod 7) a 2x 3/4 hrnku vývaru ;-) - osobně bych určitě použila pouze vývar.
Mám risotta italského typu velmi ráda a tento, podle mne zbytečně komplikovaný, postup mne velmi překvapil :-8

Tématické fráze:
rizoto s jarni cibulkou, italské rizoto s drůbeží kuřecím masem, italské rizoto s krůtím masem, rizoto arborio, rizoto s kuřecím, italské rizoto s kuřetem recept, italské rizoto s kuřetem, rissoto italské s kuřecim, italské citronové ryzoto, italske rizoto citronové, recepty s rýží risotto arborio a kuřecími prsy, recept na italské krůtí rizoto, citronova kuřecí prsa s karamelizovanou cibulkou, italské risoto se žampiony a kurecim masem, italské citronové rizoto

Suroviny:
olej olivový, cibule, cukr, vývar kuřecí, voda, prsa kuřecí, máslo, sůl, česnek, rýže arborio, víno bílé, sýr parmazán strouhaný, šťáva citronová, petrželka, pažitka, pepř mletý

Přidat fotografie receptu