Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské rizoto s kuřecím a karamelizovanou cibulkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6 - 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 912 kJ /
3 803 kcal
Bílkoviny301,61 g
Tuky112,82 g
Vláknina15,71 g
Cholesterol 756 mg
Sodík 4,38 g
Sůl10,89 g
Sacharidy350,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a cukr a promícháme. Krok 2: 2. Za občasného míchání necháme smažit na středním stupni, dokud nezíská zlatavou barvu a není zkaramelizovaná. Krok 3: 3. Vyndáme na talíř a odložíme. Krok 4: 4. Ve středně velkém hrnci přivedeme k varu 2 hrnky (480 ml) vody, spolu s 1 PL olivového oleje, osolíme, opepříme a vaříme, dokud není kuře hotové (cca 20 minut). Uvařené kuře vyndáme a odložíme stranou. Krok 5: 5. Do hlubokého hrnce dáme 2 ČL (26 g) másla a necháme rozpustit na mírném stupni. Přidáme česnek a vaříme cca 30 sekund. Přidáme rýži a za stálého míchání ji osmažíme, dokud nebude průhledná, cca 3 minuty. Krok 6: 6. Přidáme víno a za stálého míchání počkáme, dokud se úplně vstřebává, asi 2-3 minuty. Krok 7: 7. Postupně přidáme 1 hrnek vody a za stálého míchání počkáme, dokud se úplně nevstřebá. Takto opakujeme se zbývajícími 4 hrnky. Krok 8: 8. Jakmile je rýže uvařená, přidáme ¾ hrnku (180 ml) horkého vývaru, ve kterém jsme uvařili kuře. Řádně promícháme a vaříme na mírném stupni, dokud nezíská rizoto krémovou konzistenci, asi 3 minuty. Krok 9: 9. Vmícháme parmazán. Krok 10: 10. Sundáme z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme stát cca 5 minut. Krok 11: 11. Mezitím nakrájíme/natrháme kuřecí prsa na kousky. Krok 12: 12. Do rýže vmícháme kuře, cibuli, 2 PL (28 g) másla, citronovou šťávu, petrželku a pažitku. Krok 13: 13. Dochutíme solí a pepřem. Krok 14: 14. Pokud je rizoto moc suché, můžeme přidat další 3/4 hrnku (180 ml) kuřecího vývaru.

Zveřejněno 18. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské rizoto s kuřecím a karamelizovanou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjoY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské rizoto s kuřecím a karamelizovanou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjoY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

zizala:
No, taky bych napřed použil vývar a teprve pak vodu:-/

Ale čertabysevtomvyznal:-))
Podle názvu (Italské rizoto s kuřecím a karamelizovanou cibulkou) je to rádoby italské, ale podle obrázku to není risotto ;-) Takže, von ten název vlastně nelže, že?:-D:-D:-D

Nějak se v postupu nemůžu dopočítat hrnků vývaru a vody. V ingrediencích je 5 hrnků vývaru a 2 vody a v postupu je 5 hrnků vody (bod 7) a 2x 3/4 hrnku vývaru ;-) - osobně bych určitě použila pouze vývar.
Mám risotta italského typu velmi ráda a tento, podle mne zbytečně komplikovaný, postup mne velmi překvapil :-8

Tématické fráze:
rizoto s jarni cibulkou, italské rizoto s drůbeží kuřecím masem, italské rizoto s krůtím masem, rizoto arborio, rizoto s kuřecím, italské rizoto s kuřetem recept, italské rizoto s kuřetem, rissoto italské s kuřecim, italské citronové ryzoto, italske rizoto citronové, recepty s rýží risotto arborio a kuřecími prsy, recept na italské krůtí rizoto, citronova kuřecí prsa s karamelizovanou cibulkou, italské risoto se žampiony a kurecim masem, italské citronové rizoto

Suroviny:
olej olivový, cibule, cukr, vývar kuřecí, voda, prsa kuřecí, máslo, sůl, česnek, rýže arborio, víno bílé, sýr parmazán strouhaný, šťáva citronová, petrželka, pažitka, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu