Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štikozubec na másle podávaný na pórkovém lůžku s vůní citronu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie625 kJ /
149 kcal
Bílkoviny3,34 g
Tuky9,35 g
Vláknina2,26 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy11,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu na kůži třikrát nařízneme, pokapeme z obou stran citronem a z obou stran také posolíme a jemně opepříme. Necháme 5 minut uležet. Krok 2: V kastrůlku rozpustíme máslo. Pórek nakrájíme na půl kolečka a asi 2 minuty dusíme na másle. Zaprášíme moukou a zarestujeme. Krok 3: Přilijeme mléko nebo smetanu, vývar, citronovou šťávu a kůru, osolíme a za stálého míchání vaříme, dokud pórek nezměkne a omáčka nebude hladká. Krok 4: Podle potřeby můžeme přilévat vývar. Nakonec přidáme pažitku a jen chvilku prohřejeme. Krok 5: Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté vložíme rybu kůží dolů a pozvolna opékáme. Po 3 minutách obrátíme a další 3 minuty dopékáme (podle toho, jak je filet vysoký). Jako příloha se hodí např. tagliatelle.

Zveřejněno 30. 9. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štikozubec na másle podávaný na pórkovém lůžku s vůní citronu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Qkz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štikozubec na másle podávaný na pórkovém lůžku s vůní citronu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Qkz

Marie

Tématické fráze:
stikozubec recepty, štikozubec recept, štikozubec peceny, recepty štikozubec, recepty na stikozubce, recept na stikozubce, kam na štikozubce, kureci v porkovem testicku

Suroviny:
štikozubec, máslo, citron, sůl, pepř, máslo, pórek, šťáva citronová, kůra citronová, mouka hladká, vývar kuřecí, mléko, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu