Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta na smetaně bez mouky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 111 kJ /
2 417 kcal
Bílkoviny205,46 g
Tuky139,36 g
Vláknina40,10 g
Cholesterol 613 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,25 g
Sacharidy75,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule nakrájíme nadrobno. Jendu mrkev a celer nastrouháme na hrubých slzičkách. Krok 2: Z druhé mrkve nakrájíme dlouhé špalíčky a společně s párkem prošpikujeme opláchnutou a osušenou kýtu. Krok 3: Prošpikovanou kýtu pro udržení tvaru utáhneme nití, zlehka osolíme a opepříme. Krok 4: V papiňáku rozehřejeme olej s máslem a maso prudce ze všech stran opečeme. Maso odložíme stranou a do výpeku dáme do zrůžovění osmažit cibuli. Krok 5: Přidáme orestovat mrkev a celer, podlijeme 350ml horké vody, dáme nazpět maso a ve vajíčku na čaj všechno koření. Krok 6: Přidáme 1/2lžičky soli a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Krok 7: Od doby varu dusíme na slabém plameni 40minut. Krok 8: Po ochlazení hrnec otevřeme, maso vyjmeme a uchováme v teple. Krok 9: Vytáhneme koření, ke šťávě se zeleninou přidáme hořčici a v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 10: Přidáme smetanu, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a necháme 2minuty provařit. Krok 11: Maso zbavené nití nakrájíme na porce a podáváme s omáčkou a knedlíkem. Maso je chutné i bez omáčky, podávané po studenu nakrájené na tenké plátky.

Zveřejněno 17. 9. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Maso také můžeme dusit v obyčejném hlubším kastrolu. Jen musíme občas promíchat a podlívat.

Velké množství cibule omáčku po rozmixování hezky zahustí. Chuťově se omáčka od“svíčkové“hodně liší. Vzhledově připomíná hamburskou kýtu, kterou přidávám do podobných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na smetaně bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plQp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na smetaně bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plQp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vypadá velmi dobře, určitě vyzkouším.:-K

Ano, recept je asi "starousedlík", ale jsem ho neviděla a teď už mám "hlavu v pejru", že vyzkouším, takže, díky , pak "poradím":-D, ale autorce receptu asi těžko "Anežko" ;-):-K

Jana Pá: Jani,děkuji Ti;-):-K

Luxusní .... celá rodina jsem si právě pochutnaly... veliká mňamka :-K:-K:-K

Miluska88: Komentář mě potěšil:-8Velice děkuji;-):-K

Za komentáře i hodnocení děkuji:-K

jo to je lahoda:yes::-D dělám velmi podobně, všichni máme moc rádi;-)

:yes::-p:-K

Paráda....mňam :yes:

Mňam :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
bratislavská vepřová kýta, vepřová kyta na smetane, bratislavská kýta na smetaně, vepřová kýta, vepřová kýta recepty, vepřová kýta recept, vepřová kýta na smetaně s knedlíkem, vepřová kýta v papináku, recept vepřova kyta na smetane, recepty vepřová kýta na smetaně, vepřové na smetaně, hamburská kýta na smetaně, hamburská vepřová kýta na smetaně, kyta na smetane, vepřová kyta na smetaně recept, vepvepřová kýta na smetaně, veprové na žampionech bez mouky recept, co z vepřové kýty, recepty z vepřové kýty, hamburská vepřová kýta

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, celer, mrkev, párek debrecínský, voda, pepř, jalovec, koření nové koření, rozmarýn čerstvý, olej, máslo, hořčice plnotučná, smetana 33%, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu