Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z podmáslí s bramborovo-křenovou vložkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 207 kJ /
1 722 kcal
Bílkoviny35,49 g
Tuky137,43 g
Vláknina8,54 g
Cholesterol 246 mg
Sodík 2,27 g
Sůl4,00 g
Sacharidy82,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si uděláme jíšku. Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Mícháme do hladké světlé jíšky. Krok 2: Pak přidáme asi 500 ml vývaru, koření a vaříme do té doby, než ztratí chuť mouky. Vývar se vypaří na minimum a teď je chvíle, kdy přidáme podmáslí. Snížíme teplotu na nejmenší stupeň a jen zahříváme. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a je hotovo. Krok 3: Brambory si uvaříme a rozšťoucháme s máslem, slaninou a vmícháme křen. Krok 4: Na talíř podáváme polévku a doprostřed dáme brambory. Posypeme pažitkou a zdobíme slaninou.

Zveřejněno 20. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z podmáslí s bramborovo-křenovou vložkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzMY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z podmáslí s bramborovo-křenovou vložkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzMY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Musím říct, že pro muj mlsný jazyk, to bylo překvapivě dobré.

No, přímo živočišně si dokáži představit tu chuť...
...a po zkušenostech s česnečkou (viz podobné) doporučuji na bramborách nešetřit;-):-)

Tématické fráze:
polévka z podmasli, křenová polévka, polévka z podmáslí a brambory, vaříme z podmáslí

Suroviny:
máslo, mouka, bujón zeleninový, sůl, pepř, kmín drcený, koření nové koření, bobkový list, česnek, podmáslí, brambory, slanina, křen, máslo

Přidat fotografie receptu