Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min bez doby namáčení cizrny

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava, bez doby namáčení cizrny)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 603 kJ /
1 100 kcal
Bílkoviny53,85 g
Tuky37,57 g
Vláknina89,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 69 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy92,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cícer umyjeme, namočíme na 12 hodín. Varíme v čerstvej vode, ku koncu pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky. Krok 2: Na oleji osmažíme múku, vypneme, pridáme mletú papriku, rozmiešame. Krok 3: Zásmažku rozšľaháme so studenou vodou, vlejeme do polievky, osolíme, pretlačíme cesnak, vhodíme vňate zeleru a ligurčeka. Krok 4: Keď sú zelenina aj cícer mäkké, na konci vhodíme mangold, prevaríme 2-3 minúty. Krok 5: Na tanieri pridáme petržlenovú vňať.

TIP: Mangold v naší kuchyni

Zveřejněno 20. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1PWV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1PWV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Marie Svarcova: rodina má rada cícer, mangold pestujem. Je extra zdravý, takže ho máme často na tanieri, zvykli si. :-8 Vďaka za koment.

:-)<3:yes::yes: určitě by mi chutnala - takové mám ráda :-K

Jitkas, Žižu, budem si to pamätať...dík. S tým parmazánom to bude skvelé, mám pravidelnú dodávku od Reggio Emilia, z takej malej dedinskej rodinnej mliekárne.

:yes:

zizala: Ja bych si ji obcas i nekam pridala, ale tady se tzv. "nenosi", tak kdyz chci trochu citit "chut jizky", pridam alespon mouku oprazenou na sucho :-/

Jitkas: Já se právě díky Tobě:-K postupně učím nepoužívat všude jíšku, zahušťovat rozmixováním některé složky. Ne vždy si na to ale vzpomenu :-8

Delam prkticky stejne, jen nezahustuji jiskou, ale cast polevky propasiruji, pak kazdemu trochu olivoveho oleje a parmazanu rovnou do talire, skvela dobrota.

zizala::-K

Dělala jsem před časem polévku z čerstvého špenátu a cizrny a moc nám chutnala. Tohle je zajímavá obměna :-p

Ďakujem za záujem, kto má rád cícer, určite si pochutná. A je tam kopa zdravých vecí...

Určitě výborná :-p:yes:

Pěkně barevná polévka, určitě dobrá:-p+:yes:

Tématické fráze:
cizrnová polévka, zeleninová polévka s s cizrnou, cizrnová polévka recepty, zeleninová polevka bez jizky, recept polévka z cizrny a miso, bramborovo cizrnová polévka s mangoldem, polévka s cizrnou

Suroviny:
cizrna, mrkev, petržel, celer, sůl, nať celerová, libeček, česnek, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, mangold

Přidat fotografie receptu