Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančovo-rumový pohár

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Porce: 6 - 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 237 kJ /
1 969 kcal
Bílkoviny46,75 g
Tuky10,83 g
Vláknina12,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy414,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Krok 2: Připravte korpus: troubu předehřejte na 180°C. Krok 3: Tuk vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte jogurt a opět prošlehejte. Krok 4: Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte do ostatních ingrediencí. Krok 5: Přilévejte mléko, dokud nemáte tekuté, ale stále spíše hustší těsto (možná budete muset přidat ještě trochu mléka než množství uvedené v receptu). Krok 6: Vlijte do středního pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečte asi 30 minut (záleží na velikosti formy, udělejte test špejlí). Nechte plně vychladnout. Krok 7: Co se týče krému, lehčí varianta je ta s pudingovým práškem. Dejte puding do mísy společně s trochou mléka, cukrem, rumem a vanilkou. Vyšlehávejte a dle chuti přidávejte rum či cukr, případně i mléko a pudingový prášek. Měli byste skončit s nejméně 1,5 - 2 hrnky řidčího krému, pořádně rumového a relativně sladkého (ostatní složky - korpus, šlehačka, pomeranče, příliš sladké nejsou). Krok 8: Pokud nechcete používat puding, můžete vyšlehat krém z lněného semínka. Semínka dejte do rendlíku spolu s 3 hrnky vody, přiveďte k varu, zmírněte a na mírném ohni vařte asi půl hodiny, dokud nemáte hustší gel (nebo sliz hehe). Ten přeceďte přes sítko, abyste se zbavili semínek a dejte dobře vychladit do lednice/mrazáku. Poté vyšlehejte do konzistence sněhu (trvá to asi 7-8 minut), přidejte ostatní ingredience (rum, cukr, příp. rostlinné mléko a koneckonců můžete pro barvu i trochu toho pudingového prášku) dle chuti. Získáte tak krém velmi podobný např. vinnému šodó. Krok 9: Na šlehačku vyndejte kokosová mléka z lednice, z dolní strany každé plechovky udělejte dvě díry a vylijte přebytečnou vodu. Otevřte plechovky a ztuhlou šlehačku dobře vyšlehejte spolu s trochou cukru a vanilky. Krok 10: Pomeranče oloupejte a "nasegmentujte", tj. vyřežte dužinu z jednotlivých dílků a nakrájejte na menší kousky. Z cca tří pomerančů vymačkejte šťávu. Krok 11: Kompletace: Na dno mísy dejte kousky pomerančů. Pokryjte kusy vanilkového korpusu (nakrájejte či natrhejte ho na větší kousky), ty zalijte pomerančovou šťávou. Přelijte půlkou rumového krému a na ten navrstvěte půlkou šlehačky. Stejným způsobem udělejte druhé patro, ozdobte kousky pomerančů, mátou a vanilkou a podávejte (příp. pokud nebudete podávat ihned, nechte chladit v lednici).

Zveřejněno 25. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančovo-rumový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm70

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančovo-rumový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm70

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rumový krém, krem rumovy, puding z pomeranče

Suroviny:
tuk rostlinný, cukr, jogurt rostlinný, mléko rostlinné, mouka polohrubá, prášek do pečiva, semínka lněná, mléko rostlinné, cukr vanilkový, rum, vanilka, mléko, pomeranče, vanilka, máta

Přidat fotografie receptu