Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančovo-rumový pohár

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Porce: 6 - 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 237 kJ /
1 969 kcal
Bílkoviny46,75 g
Tuky10,83 g
Vláknina12,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy414,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Krok 2: Připravte korpus: troubu předehřejte na 180°C. Krok 3: Tuk vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte jogurt a opět prošlehejte. Krok 4: Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte do ostatních ingrediencí. Krok 5: Přilévejte mléko, dokud nemáte tekuté, ale stále spíše hustší těsto (možná budete muset přidat ještě trochu mléka než množství uvedené v receptu). Krok 6: Vlijte do středního pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečte asi 30 minut (záleží na velikosti formy, udělejte test špejlí). Nechte plně vychladnout. Krok 7: Co se týče krému, lehčí varianta je ta s pudingovým práškem. Dejte puding do mísy společně s trochou mléka, cukrem, rumem a vanilkou. Vyšlehávejte a dle chuti přidávejte rum či cukr, případně i mléko a pudingový prášek. Měli byste skončit s nejméně 1,5 - 2 hrnky řidčího krému, pořádně rumového a relativně sladkého (ostatní složky - korpus, šlehačka, pomeranče, příliš sladké nejsou). Krok 8: Pokud nechcete používat puding, můžete vyšlehat krém z lněného semínka. Semínka dejte do rendlíku spolu s 3 hrnky vody, přiveďte k varu, zmírněte a na mírném ohni vařte asi půl hodiny, dokud nemáte hustší gel (nebo sliz hehe). Ten přeceďte přes sítko, abyste se zbavili semínek a dejte dobře vychladit do lednice/mrazáku. Poté vyšlehejte do konzistence sněhu (trvá to asi 7-8 minut), přidejte ostatní ingredience (rum, cukr, příp. rostlinné mléko a koneckonců můžete pro barvu i trochu toho pudingového prášku) dle chuti. Získáte tak krém velmi podobný např. vinnému šodó. Krok 9: Na šlehačku vyndejte kokosová mléka z lednice, z dolní strany každé plechovky udělejte dvě díry a vylijte přebytečnou vodu. Otevřte plechovky a ztuhlou šlehačku dobře vyšlehejte spolu s trochou cukru a vanilky. Krok 10: Pomeranče oloupejte a "nasegmentujte", tj. vyřežte dužinu z jednotlivých dílků a nakrájejte na menší kousky. Z cca tří pomerančů vymačkejte šťávu. Krok 11: Kompletace: Na dno mísy dejte kousky pomerančů. Pokryjte kusy vanilkového korpusu (nakrájejte či natrhejte ho na větší kousky), ty zalijte pomerančovou šťávou. Přelijte půlkou rumového krému a na ten navrstvěte půlkou šlehačky. Stejným způsobem udělejte druhé patro, ozdobte kousky pomerančů, mátou a vanilkou a podávejte (příp. pokud nebudete podávat ihned, nechte chladit v lednici).

Zveřejněno 25. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančovo-rumový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm70

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančovo-rumový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm70

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rumový krém, krem rumovy, puding z pomeranče

Suroviny:
tuk rostlinný, cukr, jogurt rostlinný, mléko rostlinné, mouka polohrubá, prášek do pečiva, semínka lněná, mléko rostlinné, cukr vanilkový, rum, vanilka, mléko, pomeranče, vanilka, máta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu