Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka s černými fazolemi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 323 kJ /
555 kcal
Bílkoviny14,78 g
Tuky4,93 g
Vláknina36,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy103,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájejte na drobno, papriky na menší proužky. Krok 2: Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a papriky a na středním ohni opékejte asi 5 minut. Krok 3: Přidejte česnek a smažte dalších cca 8 minut (pozor, ať se nepřipálí!). Krok 4: Vsypte římský kmín, zamíchejte a přidejte opláchnuté fazole (bez vody) a dýni. Krok 5: Zalijte vývarem či vodou s odpovídajícím množstvím bujónu. Krok 6: Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Krok 7: Sejměte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem. Krok 8: Ochutnejte a dle chuti dosolte (poměrně dost, doporučuji hrubozrnou sůl), opepřete a přidejte agáve sirup. Podávejte s opraženými dýňovými semínky, čerstvým oregánem a opečenou pita plackou, natrhanou na menší kousky.

Zveřejněno 30. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s černými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NyYp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s černými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NyYp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

2 lžíce římského kmínu? Pak už je jedno, jaké jsou další ingredience, protože nic jiného v jídle nebude cítit :-( Jinak by to mohla být dobrá polévka :-p

Tématické fráze:
dýňová polévka, dobrá dýnová polévka hokaido s s fazolemi, dýňová polévka s černou čočkou, dýnová polévka s černou fazolí, dýnová pita, recept-polevky

Suroviny:
dýně hokkaido, fazole černé, olej slunečnicový, chilli paprika čerstvá, paprika čerstvá červená, cibule, česnek, římský kmín mletý, voda, bujón zeleninový, sirup agávový, semínka dýňová, pepř mletý, koření oregáno čerstvé, chléb pita

Přidat fotografie receptu