Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s bramborovým špízem a houbovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 509 kJ /
1 795 kcal
Bílkoviny124,54 g
Tuky112,08 g
Vláknina13,11 g
Cholesterol 328 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,73 g
Sacharidy37,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve naložíme maso. Ve hmoždíři si rozdrtíme sečuánský pepř, pár kuliček barevného pepře, tymián a rozmarýn. Zalijeme trošku olejem a touto směsí potřeme celou panenku. Dáme do mísy, kam dáme maso a přidáme k tomu nakrájenou na měsíčky cibuli, stroužky česneku a pár větviček bylinek. Zakápneme trochu olejem a necháme odležet. Krok 2: Brambory krátce předvaříme se slupkou a necháme vychladnout. Krok 3: Papriky nakrájíme na silnější kostky a slaninu na proužky. Maso po odležení vyjmeme a nakrájíme na silnější špalíčky. Každý kousek napícháme s paprikou na jehlu. Na druhou dáváme střídavě brambor, slaninu a papriku. Krok 4: Špíz dáme na grilovací pánev a pečeme asi 4 minutky z každé strany. Pak přendáme s bramborovými jehlami na pekáček a dopečeme asi 5 minut v troubě, maso vyjmeme a můžeme zvýšit stupně na brambory. Krok 5: Mezitím do pánve kde jsme restovali panenku, přidáme kousek másla a nakrájenou šalotku. Zlehka cibulku restujeme, přidáme hořčici, domácí houbový prášek a zalijeme vínem. Po pár minutách přidáme asi 2 dl vývaru, zahustíme a provaříme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme na zjemnění smetanu. Já většinou mám po ruce mořskou sůl s barevným pepřem, tak často použiji toto na dochucení na talíři.

Na talíř podáváme omáčku, špíz s bramborem a špíz s masem.

Zveřejněno 27. 9. 2015

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde ..

http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s bramborovým špízem a houbovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2rA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s bramborovým špízem a houbovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2rA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Nazdárek. Jsem hodně amatér, ale jaké víno mám použít? Brambory se pouze grilují, nebo pečou:-)

terezicka1: on ten recept byl před opravou trochu jinak;-), ale omáčky není nikdy dost, radší víc než míň;-):-))

Jo a jinak, omáčky není moc. Jelikož víno se zredukuje na minimum a když se přidá vývar a zahustí a pak provařía lehce zalije smetanou..je toho tak 2 deci.

Děkuji za rychlé upozornění..než jsem to opravila, už jste reagovali :D vše opraveno. Jen to zahuštování. Já zahustila jíškou.

maris: Terezka už asi oslavuje narozeniny.;-):-D
Vypadá to výborně.:yes:

Proč je v surovinch recept na těsto ???:-O
Čím zahustíme ? 2 dcl vína je v surovinách, 2 dcl vývaru jen v postupu - omáčky je celkem docela dost - zahustíme moukou ? Nějak se v tom receptu ztrácím:no:, ale jinak se mi líbí a určitě jste si pochutnali.

Tématické fráze:
vepřová panenka, vepřová panenka recept, vepřová panenka recepty, preliv na vepřovou panenku, recepty z vepřové panenky, naložená vepřová panenka, houbovy přeliv, houbový přeliv na maso, recept panenka, recepty na vepřovou panenku, recept na vepřovou panenku, veprova panenka s prelivem, maso s houbovým přelivem, vepřové panenky, vepřová panenka v houbovém kabátku, špíz z vepřové panenky, veprove kotlety houbovym s přelivem, smetanovo houbovy přeliv, vepřové panenka recept, co s veprove panenky

Suroviny:
panenka vepřová, rozmarýn, tymián, cibule, pepř čtyř barev, cibule šalotka, česnek, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, brambory, slanina, smetana, koření houbová variace, víno, hořčice dijonská, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu