Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý jablečný závin

Těsto na kynutý jablečný závin je s domácí pekárnou hračka. Těsto vymíchá a zajistí dokonalé kynutí. I bez pekárny těsto hravě zvládnete. Skvěle se s ním pracuje a výsledný jablečný závin, provoněný rumem a skořicí, nevydrží dlouho na stole.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ikina Ikina

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby přípravy těsta v pekárně a kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby přípravy těsta v pekárně a kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 046 kJ /
3 596 kcal
Bílkoviny78,01 g
Tuky88,78 g
Vláknina51,70 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 702 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy574,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny, navolíme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Jablka umyjeme, oloupeme, nastrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na obdélník. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, jablky, rozinkami, moučkovým cukrem (podle kyselosti jablek), skořicovým cukrem a zavineme. Krok 5: Přeneseme na plech a necháme ještě 15-20 minut kynout. Krok 6: Troubu předehřejeme na 180° C. Krok 7: Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova asi 20 minut.

TIP: Jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 28. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/80ML

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/80ML

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Je vynikající, děkuji za recept!

dnes jsem si vybrala tento recept je výborný akorát místo hery jsem dala sádlo heru nemám , určitě si receptík zopakuji a dávám :yes::yes::yes: ,foto jsem přidala

Ikina::yes::-D¨

je určitě velmi dobrý:yes::-D dělám velmi podobně;-)

přidáno

Skoda, ze jste neudelala i nejakou fotku jak to vypada na rezu.:-S

Tématické fráze:
kynutý jablečný závin, jablečný závín kynutý, kynutý jablečný závin recept, kynuty strudl, kynutý závin s jablky, kynutý štrůdl s jablky, kynutý závin, jablečný závin, jablečný kynutý závin, kynutý závin jablečný, recept na kynuty jablečny zavin, jablečný štrůdl, kynuty jablecny strudl, kynutý jablkový závin, nejlepší ořechový kynutý závin, nejlepší kynuté záviny, kynutý jablkový strudl, závin jablečny kynuty, kynuté jablečné záviny, štrůdl recept

Suroviny:
mléko, žloutek, tuk hera, rum, sůl, cukr, mouka polohrubá, mouka hladká, droždí čerstvé, jablko, cukr skořice, cukr moučkový, strouhanka, rozinky, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu