Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí plec v medové krustě s mátovým přelivem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 60 min

210 min (150 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 784 kJ /
1 860 kcal
Bílkoviny145,27 g
Tuky52,13 g
Vláknina44,50 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 3,59 g
Sůl8,85 g
Sacharidy180,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zahřejeme olej v pánvi, vložíme na něj marinované plátky masa a z obou stran pečlivě opečeme, pak přikryjte poklicí a na pánvi pečte doměkka (možná bude potřeba trochu podlít během pečení vodou). Krok 2: Mezitím si na másle opečeme v jiné pánvi šalotky, až začnou měknout, přisypeme k nim hrášek, mírně osolíme a opékáme, až vše změkne. Krok 3: Brambory oloupané a uvařené (nekrájené, jen kdyby byly příliš velké) slijeme, zasypeme mírně nadrobno posekanou petrželkou a necháme v teple. Krok 4: V pánvi, ve zbylém výpeku po mase, necháme chvíli povařit mátové lístky a po asi 3 - 5 min. k nim přilijeme smetanu s hladkou moukou. Přivedeme k varu a zahuštěné odstavíme. Krok 5: Na talíř servírujrmr brambory a maso přelité mátovým přelivem a k nim přidáme několik lžic hrášku s šalotkou.

Zveřejněno 29. 9. 2015

Poznámka autora honzam

Jako svatováclavský oběd to bylo nejen sváteční, ale i vynikající chuti.

Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí plec v medové krustě s mátovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrZm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí plec v medové krustě s mátovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrZm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jak uvařit telecí plec recepty, telecí plec recepty, maso v medove kruste, teleci plec, řízek v medove krusté s mandlemi, recept na telecí plec, krusty na telecí maso, medova plec, uzene v medove kruste, kýta v medové krustě, vynikající telecí plec recept

Suroviny:
plecko telecí, marináda medová avokádo, koření čtyři pepře, sůl, brambory, hrášek, cibule šalotka, máslo, petrželka zelená, výpek, máta, mouka hladká, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu