Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkový parfait s amarantem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Susa Susa

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 676 kJ /
401 kcal
Bílkoviny10,50 g
Tuky28,50 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubší pánve nasypte amarant a nasucho opékejte cca 5 minut. Po chvilce by Vám měly kuličky amarantu začít praskat a bělat jako popcorn. Krok 2: Do pánve přilijte trošku vody a vsypte třtinový cukr. Nechte zkaramelizovat, odstavte z ohně a přikryjte pokličkou. Krok 3: Připravte si dvě stejné skleničky. První vrstvu udělejte z bílého jogurtu, na tu přijde karamelový amarant, zase bílý jogurt, borůvky, nasekané mandle, bílý jogurt smíchaný se švestkovým sirupem, borůvky a nakonec zase mandle. Krok 4: Takto připravený parfait nechejte vychladit v lednici a podávejte studený.

Zveřejněno 11. 10. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový parfait s amarantem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WXqJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový parfait s amarantem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WXqJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
svestkovy parfait, recept s amarantem, recepty s amarantem, tvarohové parfait, boruvkovy popcorn, parfait pohar, recept parfrait, karamelový parfait, borůvkový pafait

Suroviny:
amarant, cukr třtinový, jogurt řecký, mandle sekané, borůvky, sirup

Přidat fotografie receptu