Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pho bo tai ( Phở bò tái )

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 739 kJ /
894 kcal
Bílkoviny62,58 g
Tuky60,81 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 12,27 g
Sůl30,00 g
Sacharidy22,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve k vývaru, ten je samozřejmě nejdůležitější na celé polévce. Každý ví, že čím déle se vývar připravuje, tím je lepší. Takže nespěchat, kdo má pomalý hrnec má vyhráno a ostatní ho nechají probublávat 8 hodin nebo celou noc na velmi mírném ohni. Krok 2: Maso a kosti omyjte studenou vodou a vložte do velkého hrnce. Nechte povařit, vodu s pěnou slijte, omyjte maso, kosti i hrnec a znovu přiveďte k varu a plamen stáhněte, aby voda jen probublávala. Případné nečistoty z povrchu opět seberte nebo proces s omytím ještě zopakujte. Krok 3: Oloupanou cibuli rozřízněte napůl, řeznou plouchou dejte na suchou pánev, přihoďte všechno celé koření a podélně rozpůlený, paličkou trochu naklepaný zázvor také. Opékejte pozvolna, až cibule i zázvor chytnou barvu a koření se krásně rozvoní. Všechno přidejte do vývaru spolu se solí. Krok 4: Když už je vývar hotový, přecedíme jej nejlépe přes plátýnko, maso použijeme buď do Phở bò chín nebo ho využijeme jinak. Pro servírování Phở bò tái vývar udržujeme v mírném varu. Krok 5: Nudle vyjmeme ze studené vody a na max. půl minutky je necháme v sítku povařit ve vroucí vodě. Necháme okapat a dáme do misky. Na ně na vemi tenké plátky nakrájené syrové hovězí maso, zasypeme spoustou na jemná kolečka nakrájené jarní cibulky, mungo výhonků a koriandru. A zalijeme vroucím vývarem. Krok 6: Vývar lijte od okraje, nikoliv shora, bylinky by vám ihned zavadly. Každý u stolu si pak dochutí podle sebe rybí omáčkou, limetkovou ( citronovou šťávou ) a chilli.

Zveřejněno 30. 9. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pho bo tai ( Phở bò tái )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kv6R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pho bo tai ( Phở bò tái )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kv6R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Dneska jsme si jí vařili v práci, v kuchyňce bylo vedro k zalknutí a vůně jak v asijském bistru :-D, ale polévka se výborně povedla a byla přesně taková, jako v tom bistru. Z čehož jsme měli největší radost <3

Alzbetina Prk.: Super, tak to mám radost :yes: Já si tu vůni užívám každý měsíc, když připravuji vývar na kurzy vaření, takže si to umím přestavit :-D

Andrejko. polévka bude luxusní, tohle vyzkouším. Vařím ráda podle tvých receptů :yes::yes::-p

Co dodat ?:yes::yes::-K:-K:-K:-K

jarda Kadic::-D:-D:-D:-)):-)):-)):-))

superkrásny recept...

1974andrea:no vidíš, jak blbě čtu:-)) - ale polívku máš fakt jak ten Vietnamec, krása, hned bych si zas dala:yes:

Andri, takže ten vývar se nevaří ze všeho masa a kus syrového se nechá na závěr na přelití hotovým horkým vývarem?
Pardon, blbě čtu, už to vidím, omlouvám se :-8

Už jsem myslel,že tady brebentí Vietnamci.....a on to recept;-)

hosta:Jituš, vždyť to tam píšu, že syrové plátky masa;-)

To tě dobře naučili:yes: Já na ni chodila do holešovické tržnice, vzadu v jednom stánku ji vařil starý Vietnamec, o kterém a jeho polévce byl velký článek myslím v Apetitu:-), jezdili na ni i podnikatelé v oblecích od Armaniho z celé Prahy. Mám dojem, že ale vařící polévkou zaléval tenké plátky syrového masa

Ano, v bazalce;-)

Jitkas:Myslíš v té bazalce? Ano, to je pravda;-)

Ja v ni citim trochu i lekorici, je opravdu jina, zvlastni, ale prijemna....

Miluju ji, dávám si ji u Vietnamců:-p:-)

spagetka:Ladi,semínka se určitě seženou. Ta vietnamská i thajská bazalka je chutí mírně podobná mátě. No prostě chuť svěží, jiná. S klasickou bazalkou, co se chuti a vůně týče, nemá společného nic. Jednou jsem na sazenice narazila v Hornbachu. Sem do jednoho obchůdku vozí každé úterý ráno čersvou asijskou zeleninu a bylinky ze SAPA z Prahy.

Polévka vypadá supér, vlastně všechno je sehnatelné, líbí se ,i tam ta skořice. Andrej, chci se zeptat na tu bazalku, jak a čím se liší od té naší? Chápu, že určitě chuť, možná vůně - popíšeš ji? Sehnat by se mohla někde na trhu nebo i semínka?
Jinak:-p:-p:yes::yes:
Já si ji teda vyguglila, je to ono?
http://www.bepviet.cz/vietnamska-bazalka/

Tématické fráze:
pho bo, phó bo recept, thajská polévka pho, pho bo tai, phobo, recept pho bo, pho-bo, polévka pho bo recept, polevka pho bo, pho ga pomalý hrnec, phobo recept, pho, polévka pho hovězí recept, recept na pho bo, pho polivka, pho bho, polívka pho, pho recept, pho bo chin, polívka pho bo recept

Suroviny:
oháňka hovězí, kost hovězí morková, badyán, kardamom, skořice, cibule, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, sůl, svíčková falešná, nudle rýžové, fazole mungo, cibulka jarní, koriandr čerstvý, bazalka čerstvá, omáčka rybí, limetka, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu