Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda ze zelených rajčat

Objevte jedinečnou chuť marmelády ze zelených rajčat, která spojuje osvěžující kyselost rajčat s jemnou sladkostí, vytvářející dokonale vyváženou pochoutku. Tato netradiční marmeláda je ideální na pečivo, sýry nebo jako originální náplň do dezertů. Přinese do vaší kuchyně nový gurmánský zážitek.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Aknell

Snadný

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 180 min

195 min (15 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 198 kJ /
8 652 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 120,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Cukr rozvaříme ve vodě. Přidáme pokrájená rajčata a pomalu vaříme. Krok 3: Před dokončení můžeme rozmixovat tyčovým mixerem. Marmeládu vyzkoušíme na talířku zda již tuhne (asi po 2 a půl hodině), a plníme do skleniček. Krok 4: Zavíčkované skleničky obrátíme a necháme vychladnout. Nesterilujeme.

TIP: Desatero: Marmeláda - rady a tipy

Zveřejněno 1. 10. 2015

Poznámka autorky Aknell

1 dávka je na 10 skleniček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda ze zelených rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1P9R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda ze zelených rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1P9R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

magdalenka:;-)

A ešte by sme tých zelených paradajok asi museli zjesť veľké množstvo, aby nám to ublížilo...

jarda Kadic:souhlas :yes::yes:

jarda Kadic::yes:;-)

spagetka: Solanin se ničí až při 240°C. Ale nikdo určitě nesni tolik m armelády,aby se otrávil.
Solanin trochu sráží bílé zelí a cibule.
A bůh ví,co všechno sníme v jiných potravinách, aniž bychom o tom věděli;-)

Majkaa: nemají se konzumovat syrová, pokud projdou tepelnou úpravou, tak jedovatá nejsou. Marmeláda z nich je chutná, dušená nebo pečená zelená rajčata jsou i dobrou přílohou k masu

Všude čtu, že zelená rajčata jsou jedovatá, jak to je s marmeládou:-((

magdalenka: Byla bych ti moc vděčná, Magdi, kdybys ten recept vložila i bez fota. To mne fakt hodně zajímá. Já dělala marmeládu z červených rajčat. Chutí by se dala přirovnat k meruňkové, ne doslova, pochopitelně, ale u nás se po ní zaprášilo;-)
Aknell, děkuji za recept, zaujal mne;-)

Dajda: ja som jedla takúto marmeládu, malo to zelenohnedú farbu. Možno autorka má skreslené farby na fotke.
Mám tiež recept, celý život sa chystám to vyskúšať...výsledok je totiž famózny podľa ochutnávky u sestry. (Len mám polovicu cukru a bez vody -recept)

A jak se ze zelených rajčat stane červená marmeláda? :-O

Tématické fráze:
marmeláda ze zelených rajčat, jsou zelená rajčata jedovatá, džem ze zelených rajčat, recepty ze zelených rajčat, zelená rajčata recepty, marmeláda z nezralých rajčat, marmelada z cervenych rajčat, marmelada se zelenych rajčat, pečená zelená rajčata, zelená rajčata džem, co ze zelených rajčat, jsou nezralá rajčata jedovatá, zelená rajčata recepty marmeláda, zelena rajcata marmelada, recept marmeláda ze zelených rajčat, marmel8da ze zelených rajčat, nezralá rajčata, zelená rajčata jedovatá, marmelada z e zelenych rajcat, marmelada z zelenych rajcat

Suroviny:
rajče, cukr, voda

Přidat fotografie receptu