Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená štika s mangoldem a bramborami, přelitá bešamelovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hanahcotton hanahcotton

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 615 kJ /
864 kcal
Bílkoviny11,92 g
Tuky53,42 g
Vláknina12,06 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy79,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji restujeme nakrájenou cibuli. Štiku nakrájíme na menší kousky, osolíme a okmínujeme. Jakmile cibule zesklovatí, prudce na ní z obou stran opečeme štiku. Krok 2: Opečenou štiku vyndáme. Krok 3: Na výpek přidáme nadrobno nakrájený česnek a nakrájený mangold. Restujeme asi 3 minuty, vše osolíme a opepříme. Krok 4: Brambory uvaříme ve slupce zhruba 7 minut. Krok 5: Do zapékací mísy nakrájíme brambory, na ně dáme směs s mangoldem a nahoru poklademe opečenou štikou. Krok 6: Připravíme si bešamel: ma pánvičce rozpustíme 50 g másla, přisypeme 50 g hladké mouky a mícháme, dokud nevznikne světlá jíška, poté přidáme mléko a mícháme, aby v omáčce nebyly hrudky, po pár minutách kdy se omáčka provaří a zhoustne, ji osolíme, opepříme a dochutíme špetkou muškátového oříšku a solí. Krok 7: Bešamelem zalijeme rybu i brambory a vše dáme zapéct na 20 minut do rozpálené trouby.

Zveřejněno 8. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená štika s mangoldem a bramborami, přelitá bešamelovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PA6n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená štika s mangoldem a bramborami, přelitá bešamelovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PA6n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept štika, recept na štiku, recepty na štiku, zapecena ryba s bešamel, zapečená štika, zapečená štika na smetaně, přelitá omáčka

Suroviny:
štika, listy mangoldu, cibule, česnek, olej, sůl, pepř, kmín drcený, ořech muškátový, mouka hladká, máslo, mléko, brambory

Přidat fotografie receptu