Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné zelné závitky na leču

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 761 kJ /
1 138 kcal
Bílkoviny119,49 g
Tuky33,09 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 369 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy88,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté vepřové maso smícháme se solí, pepřem, syrovým vejcem, uvařenou rýží a kořenící směsí Adžika. Vše dokonale spojíme v celistvou hmotu a dáme vychladit. Krok 2: Do velkého hrnce položíme kořenem nahoru hlávku čerstvého zelí a hrnec zaplníme horkou vodou, tak aby byla hlávka co nejvíce pod vodou. Hrnec přikryjeme a necháme lehce povařit kolem 15-20 minut. Poté vyjmeme hlávku zelí a necháme chvilku vychladnout. Část vývaru si odebereme a použijeme později. Jakmile hlávka vychladne, tak z ní oloupeme listy a naskládáme si je bokem pro plnění. Košťál můžeme vykrojit, nebo opatrně rozklepat paličkou na maso. Krok 3: Vychlazenou masovou směs tvarujeme ručně do válečků, poklademe na list a pořádně zamotáme. Krok 4: Do hrnce si dáme lžíci sádla a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Opečeme jen do sklovata a přidáme polovinu sklenice domácího leča. Na tento základ naskládáme naplněné zelné listy a nejlépe tak, aby bylo zaplněno celé dno a závitky byly u sebe velmi natěsno. Na takto naskládané závitky nalijeme zbytek leča a vývar ze zelí. Snažíme se o to, abychom všechny závitky měli celé ponořeny. Dusíme zakryté asi 45 minut. Závitky opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Krok 5: Do zeleninového základu, ze kterého se stala silná omáčka, přidáme lžíci studené máslové jíšky (máslo+mouka) a vše metličkou ručně prošleháme a 10 minut ještě necháme provařit. Tím nám vznikne „rustikální“ omáčka s kousky zeleniny a lehce se nám, pokud je to potřeba zahustí. Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 11. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné zelné závitky na leču

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ag9B

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné zelné závitky na leču

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ag9B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Neodmítla bych pozvání;-)Líbí:-p:-K

Mňam!:-p:-p:yes:

Díky Otto za skvělou inspiraci.Dnes dělám podobný recept z plněných paprik a je úžasný,takže i tobě patří bodík za výborný recept a krásnou fotečku.:yes::-p

Tématické fráze:
zelné závitky, zelné závitky plněné rýží, zelný závitek, plněné zelné zavitky, recept na zelné závitky, zelné závitky s maso s lečem, plneni zelni listy, plnění zelné listy, lahev leca, zelný závitek recept, zelny závitky recept, recepty na na lečo, jak vykrojit kostal z cele hlavkx zeli, zelné zavitky plnění, zelne závitky recept, plněné zelné listy, mleté maso s rýží, závitky plnění zelnou směsí, plněné vepřové závitky, zelné závitky z veproveho mas

Suroviny:
zelí hlávkové, maso vepřové mleté, rýže, vývar, koření adžika, cibule, vejce, lečo, sůl, pepř, sádlo vepřové, jíška máslová

Přidat fotografie receptu