Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aspiková bábovka

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zbylo mi vařené vepřové maso z hlavy, tak co s tím ?? Napadl mě aspik, tak jsem se dala do díla. Krok 2: Maso jsem pokrájela na menší kousky i s uzeným masem (zbylo z uzených žeber), přidala zeleninu, ochutila solí, pepřem. Krok 3: Připravila jsem želatinu podle návodu na vaječnou tlačenku. Krok 4: Přivedeme 150 ml vody k varu, odstavíme, vsypeme obsah sáčku se želatinou, rozmícháme, poté nalijeme jen 400 ml studené vody, znovu rozmícháme a přilijeme ke směsi z masa. Krok 5: Dochutíme nálevem z okurek a nalijeme do bábovkové formy. Necháme ztuhnout do druhého dne.

Zveřejněno 17. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aspiková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zy9r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aspiková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zy9r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

simona: Toto bylo řešeno ze zbytku masa, takže odhadem. Jinak si myslím, bude stačit dohromady vepřového i uzeného půl kila, toto množství vystačí na jeden balíček té želatiny.;-)

Jaké množství masa celkem? Odhadem...

:-p:-p:-p znám, taky dělám, sice trošku jinak ale aspik je vždycky mooc dobrý, aspoň pro nás:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K:-K

Skvělý nápad jak zužitkovat maso, docela ráda bych si sáhla pro jeden plátek přes monitor,:yes::yes::yes:

jana: Přidala jsem z okurek trochu láku na dochucení, jinak tu " Moravanku " používám také, ale musím ji mít doma.

:-pJá dělám obdobně, jen přidávám zeleninovou směs Moravanka i s nálevem, je to pikantní a aspik má bezvadnou chuť. Jinak je ta želatina bez chuti a musí se dochucovat.:yes:

Tématické fráze:
aspiková tlačenka, kuřecí maso v aspiku, vepřové maso v aspiku, recept na aspikovou babovku, aspiková tlačenka recept, uzený maso v aspiku, jak na aspikovou tlacenku, aspiková řezy recept, želatinová bábovka recept, babovka zaspiku, asikovy dort, vepřové v aspiku, balíček aspiku v prášku, aspikovábábovka, babovka s želatinou, sulc do bábovky, želatina aspiková, aspiky recepty, želatina na vaječnou bábovku, moravanka v aspiku

Suroviny:
maso vařené, maso uzené, kukuřice sterilovaná, hrášek sterilovaný, paprika sterilovaná, okurky sterilované, sůl, pepř, tlačenka vaječná

Přidat fotografie receptu