Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Směs míchané zeleniny s hlívou ústřičnou dochucené smetanou a grilovanými kousky uzeniny

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukodvody klukodvody

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 206 kJ /
288 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky11,83 g
Vláknina12,98 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy33,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Česnek rozdrtíme plochým nožem a posekáme, uzeninu nakrájíme na kousky trochu větší. Krok 2: Na oleji orestujeme cibuli do sklovata, přidáme česnek a hlívu, krátce společně orestujeme, přidáme uzeninu, promícháme a přidáme všechno ostatní, podlijeme asi deckou vody a podusíme. Krok 3: Když to vše změkne, rozmícháme smetanu s trochou mouky a zahustíme. Dochutíme podle chuti solí a kdo má rád ostré, přidá si čili pastu. Krok 4: Jde to s knedlíkem, rýží a nebo na toasty.

Zveřejněno 20. 10. 2015

Poznámka autora klukodvody

Podzimní úklid je všade a tak i v ledničce a tohle byly takové zbytečky, o kterých jsem nevěděl co s nimi no a tak jsem udělal tohle a protože to chutnalo i známým, tak se o to podělím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Směs míchané zeleniny s hlívou ústřičnou dochucené smetanou a grilovanými kousky uzeniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XVx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Směs míchané zeleniny s hlívou ústřičnou dochucené smetanou a grilovanými kousky uzeniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XVx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

tejaja: děkuji.:-K:-K:-K:-K:-K:-K

klukodvody Je to iné, pretože tu mnohokrát neide o jedlo, ale o úplne iné veci. Keby si sa popozeral pomedzi recepty, zistíš, že aj skutočne kvalitné jedlá sú nepovšimnuté, a naopak nie príliš vydarené jedlá sú vychválené. Je to proste tak. Nevšímaj si toho, nezmeníš to. Nie názov, nie fotka, ale recept je dôležitý. Plne súhlasím s Dancou, napísala to presne a výstižne. ;-);-)

Ani jsem netušil, jakou diskuzi to rozpoutá.:-K:-K:-K:-K:-K:-K
Ale děkuji. Teď už budu častěji tak to snad bude jinak.:-?:-?:-?

klukodvody:Josífku,také někdy"zbytkuji" a nestydím se za to:-K
Ale sama jsem poznala,že se někdy nevyplácí pravdivě napsat všechny použité suroviny:-S
A nad názvem nezoufej-tejaja už odpověděla:yes:ale Danča má také pravdu.Je vidět,že tady tak moc často nechodíš;-)
Co se týká fotky...kdysi jsem jídlo fotila mobilem s nekvalitním fotoaparátem.Přiznám se,že některé jídlo vypadalo,jako by bylo v talíři v tom lepším případě"nazvraceno":-8

Jééé,než jsem to všechno naťukala,tak už je na světě jiný název:-D:yes:

klukodvody: bude - protože zeleninu si můžou lidi namíchat podle stavu své lednice, uzeninu také a když dodrží postup, mají tvůj recept na talíři!;-):yes:

Tak si představte úplně obyčejné jídlo, navíc absolutní rychlovku která je prostě fakt obyčejná a dáte jí obyčejné jméno a je zle. No a když tohle jídlo za pár korun, které nejde udělat jako jednodruhové pojmenuji honosně bude opravdu jiné? To si nemyslím,ale jak je libo.

Danca:Musím s tebou jen souhlasit ;-)

Kdyby se jídlo jmenovalo třeba " Pestrá zeleninová směs s hlívou a uzeninou" ( a bylo nafoceno zkušenějším foodstylistou ), spousta lidí by ho tu vychvalovala až do nebe! Protože podobných směsek, vzniklých úklidem v lednici, je tady přehršel a mnohdy velmi vysoko hodnocených! Takže radím vymyslet atraktivní název ( hlavně zatajit, že jde o zbytky!! ), příště si trochu pohrát s nafocením a úspěch je zaručen!;-):-D

Bolo už dávnejšie dohodnuté na diskusii pravidlo : O názve sa nemá debatovať, je to vec autora. To bol konečný uzáver administrátorov. ;-)

Vitko:
Rád bych s vámi souhlasil, ale zkuste se, administrátoři, napřed domluvit mezi sebou co a jak s názvy. Bylo by to krásné, kdyby názvy napovídaly wcg, ale nezůstal by tu kámen na kameni...:-)

Vitko: Nechci zasahovat do pravomoci admina,ale tady jsou kolikrát o hodně horší názvy.

Omlovám se ale toto nestačí. Nerad zasahuji do inspirativních receptů ale z názvu musí být jasné o co se jedná. Kdybych to musel pojmenovat já tak to nazvu: ZELENINOVÁ OMÁČKA S HLÍVOU A UZENINOU. Zařadím to mezi omáčky.

celé pojmenování nechám na vás ale snažte se to pojmenovat tak, aby bylo jasné o jaký recept se jedná. Děkuji

Tak jsem to zkusil přejmenovat. Nevím jestli to stačí???

Šlo by tento recept přejmenovat vhodněji aby bylo z návzu jasné o co jde? Děkuji.

administrátor topreceptů

Omlouvám se všem koho jsem tímto jídlem pohoršil, a do luštěnin jsem to fakt nedal, nevím proč je to tam.

klukodvody: To fakt není recept do kuchařské knihy ani specialita, jen nechápu, že jste jako recept zadal. Trochu zručná hospodyňka si vždy nějak poradí. Osobně si myslím, že takovými podobnými recepty /a že jich je zde víc/ bych se veřejně na netu nechlubila, chce to kapku sebekritiky.
Taky netuším, proč jste zařadil do "luštěnin" - jistě nějaký omyl.

Podle Vasich slov to vypada, ze vsichni vyhazuji zbytky, coz si tedy myslim, ze je omyl. Osobne bych tyto "zbytky" pripravila uplne jinak, tedy bez smetany, mouky a knedliku.
Parky bych opravdu ugrilovala na panvi, z hlivy a zeleniny (kt.bych ani nepopisovala, jen poznamenala - dejte, co mate) udelala neco jako "leco" (bez vajec). Uplne nej by bylo, z toho vseho co vam "zbylo" udelat polevku typu frankfurtskou s pridanim hlivy, zaleniny, mouky, smetany a pro velke jedliky treba jeste knedle s vejcem.

Miris díky za komentář, přesně pochopené. To není do kuchařské knihy, ale jen inspirace. Takhle vznikají ty různé speciality kuchařů.:-D:-D:-D

JOOO. TAKOVÉHLE RECEPTY" CO DŮM DAL" MÁM RÁDA. JE TO O FANTAZII, TROCHU O ZNALOSTI JAK SESKUPIT POTRAVINY A HAVNĚ TO MUSÍ CHUTNAT. FANDÍM!!!:yes::yes::yes:

Děkuji za komentáře, jsem za ně rád, ale je to jen návod na to, jak zbytečně nevyhazovat věci a zužitkovat i to, co je zdánlivě nezužitkovatelné. I když to třeba už nikdy nebudu dělat stejně. Třeba když nevím, tak si sednu a prohlížím a vezmu něco jen jako inspiraci a udělám to úplně jinak, ale použiji jen nápad a to jsem měl v úmyslu. O tom v dobách dávných, kdy jsem byl v učení bylo vaření a nové recepty. Možná omyl - pokus a někdy i něco jedlého.;-);-)

cathleen:Souhlasim.
To neni o opovrhovani zbytkovanim, ale o male moznosti opakovane realizace.

No, furt říkám, že tu chybí kategorie JAK VYČISTIT LEDNIČKU:-(:-)

cathleen: myslím si to samé, kolikrát udělám nějaký hokus pokus a je výborný, ale už to podruhé sama tak dobře nezopakuju... :) ale je fajn že se s námi o ten recept pan Josef podělil. :-)
Já osobně bych si to jídlo nedala, je to na mě opravdu už moc velký miš maš, ale každý má chutě jiné :-):yes:

No a nebo si řekne že to nestojí za nic a dědek se zbláznil.:-D:-D:-D

Zdravím cathlen a myslím , že když po tom jídle někdo velmi silně zatouží, tak si ty suroviny koupí a nebo se najdou podobné.:-D:-D:-D:-D:-D

klukodvody: jen škoda, že když to vyšlo a bylo to, jak píšeš, dobré, to po tobě asi nikdo nezopakuje. Nikdo nebude mít v lednici tytéž zbytky, co ty. A pokud budou jiné, už to zas nebude to samé jídlo....

vseumel víš já se celý život živil vařením a tak dělám i tohle a většinou to vyjde. Škoda dobrých surovin. No a když to nevyjde tak smůla, ale zase se s tím moc nechlubím a tohle fakt docela vyšlo.:-):-):-):-D:-D

mišmaš to teda je, ale může to být dobré. :-p

No díky Tvým radám jsem zpátky .Kluci nevěděli ,ale nějak to zase jde .:-K:-K:-K

Jo, zbytkování někdy přináší netušené pochoutky ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
takový miášmaš, hlíva ustřičná-recepty, speciality z hlíva ústřičná recepty, zeleninová směs s hlívou ústřičnou, zelenina s hlívou ústřičnou, mišmaš, recepty z michane zeleniny, jak zužitkovat hlívu ústřičnou, 20.10.2015 recept moučník

Suroviny:
hlíva ústřičná, rajče, cuketa, cibule, česnek, celer řapíkatý, beraní rohy, smetana na vaření, sůl, pepř, pasta chilli, uzenina, olej, mouka

Přidat fotografie receptu