Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listový koláč s brynzou a kapustou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu si vymažeme olejem nebo pokropíme vodou. Krok 2: Listové těsto vyválíme a přeneseme do koláčové formy.
Okraje necháme lehce zvýšené. Krok 3: Brynzu rovnoměrně natřeme na vyválené těsto. Krok 4: Cibuli nakrájíme na pásky a orestujeme na trošce oleje.
Poklademe ji na brynzu. Krok 5: Kapustu nakrájíme na kousky a krátce ji podusíme na zbytku oleje z cibule. Podlijeme vodou podle potřeby. Můžeme lehce osolit. Scedíme a okapanou kapustu rozložíme na brynzu. Krok 6: Troubu vyhřejem na 220 stupňů a koláč pečeme 30-40 minut.
Koláč je hotový, když se těsto odlepuje od krajů a je zlatavé. Krok 7: Chutě se krásně propojí a koláč je vynikající, nejlepší je teplý:-)

Zveřejněno 20. 10. 2015

Poznámka autorky Johanka128

Já jsem měla těsto vyválené na cca 3 mm - na jednu koláčovou formu mi stačilo půl balíčku listového těsta. Ale samozřejmě se těsto může vyválet i na silněji.

Brynza může být ztuhlá, pokud nejde dobře rozetřít, namočte si lžičku do oleje nebo brynzu předem trochu rozmačkejte v misce, aby byla poddajnější.

Oleje na cibuli dávejte jen maličko, aby koláč nebyl moc mastný.

Kapustu není třeba moc solit, brynza je slaná dost a udělá svoje. Stačí ji podusit cca 10 minut, pak změkne i pečením v troubě.

Délka pečení záleží na troubě, je třeba koláč kontrolovat. Já jsem ho pekla cca 35 minut na 220. Když jsou okraje zlatavé a koláč jde od krajů, je hotový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový koláč s brynzou a kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN89

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový koláč s brynzou a kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN89

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

casino: No ano:-) ono záleží na troubě, jak peče, moje třeba někdy peče rychleji a jindy dost pomalu...je třeba to kontrolovat...dám to poznámky, díky:-)

"Troubu si vyhřejem na 220 stupňů a koláč pečeme 30-40 minut"
No, čas je relativní veličina:-))
Fakt jste to pekla tak dlouho?

Tématické fráze:
koláč s bryndzou, slaný koláč s brynzou, závin s brynzou, kapusta recepty, recepty s brynzou, recepty s bryndzou, koláče s bryndzou, listový zavin s bryndzou, peceni bryndza, bryndza v listovém v listovém těstě, kolač z s brynzou, listové těsto s s brynzou, kolace s brynzou, závin z listového těsta s bryndzou, slaný listový závin s bryndzou, kolác se špenátem a brynzou, listové taštičky s brynzou, listový koláč, kolac z listoveho testa s brynzou, kolac s brynzou

Suroviny:
těsto listové, brynza, cibule, kapusta, olej

Přidat fotografie receptu