Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy s krémem

Pravděpodobně každý zná klasické marmeládové koblížky. Už jste ale zkoušeli připravit tyto dozlatova smažené bochánky s vanilkovým krémem? Sice jsou o něco pracnější, ale vážně stojí za to. Přesvědčte se sami.

Hodnocení receptu je 4,8 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 735 kJ /
4 956 kcal
Bílkoviny100,88 g
Tuky258,00 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 1,07 g
Sůl2,66 g
Sacharidy528,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí připravíme kvásek. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku. Majonézu smícháme se žloutky, cukrem a olejem. Přidáme k mouce, osolíme, všechno spojíme a vymícháme hladké těsto, které necháme v teple vykynout asi 60 minut. Krok 3: Mezitím smícháme všechny přísady na krém, kromě másla. Dáme vařit a neustále mícháme. Vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Krok 4: Po uvaření zamícháme máslo, přikryjeme potravinovou folií a necháme vychladit. Zchladlé vyšleháme do krému. Krok 5: Z vykynutého těsta lžíci odebíráme kousky, z kterých tvarujeme kuličky a necháme ještě 15 minut kynout. Krok 6: Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Krok 7: Vychladlé podélně prokrojíme a naplníme krémem.

TIP: Jak dokonale usmažit koblihy

Zveřejněno 23. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlWY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlWY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ó, ty jsou krásné a určitě i vynikající 😉😊

Jsou fakt luxusní, jen jsem přidala víc rumu do těsta i do krému :-D<3

A jeje! Zas pokušenie ako hrom! To je na zbláznenie, to musí byť riadna dobrota!

dobré, ale kalorická bomba:-//

Dana54: No jo, je to moučník, tak to tak většinou je, že je kalorický :-)

Jsou krásné :yes: :yes: :yes:

JAROSLAV JIROUŠEK 23. 10. 2016 19:33
zizala: nikdo vám nekáže že jich máte jíst...nápln si udělete podle sebe a je to:-p

Někdo tady zmínil vdolky... Takže pravé vdolky se zásadně pekly z vdolkového těsta hezky do hněda a s křupavou kůrkou na kachlových kamnech a na jejich litinových tálech. Takto se to peklo u nás doma... Ale protože kachlová kamna s litinovými tály už témeř nikdo nemá, nebo jen výjmečně, tak tím pravé vdoky "vymřely." Ostatní takovéto pokusy jsou jen jejími náhražkami. Někdy méně jindy více povedené a podobné pravým vdolkům. ;-)

Peťa. K. 23. 2. 2016 12:50
Olga Cermakova: Přesně tak ;-)

Olga Cermakova 24. 1. 2016 17:48
Když je upečete v troubě neni to ono.Je to buchta né koblížek.

gama19: Samozřejmě se dají upéct, ale to už nebudou koblihy, ale spíš buchty.:-K

evauff: No já už něco pamatuji, ale u nás byly vdolky smažené a na nich povidla a tvaroh...

mika59: TAK TO DĚLÁM I JÁ

Co zkusit koblížky upéct v troubě, aby nebyly moc mastné?:-p:-?

moni: Ty koblihy na fotce jsou podle toho receptu, nevím co mám k tomu říct. Kdo to tak nechce tak to musí udělat podle sebe.:-K

mika59:To sa mi nezdá . Načo ešte olej ,ked majoneza je dost mastna a okrem toho je kysla.

moni: Je to majonéza :-K

Tématické fráze:
koblihy recept, recept na koblihy, koblížky plněné kremem, koblihy s pudinkovým krémem, koblihy plnene kremem, koblihy, koblihy s vanilkovým krémem, domácí koblihy s kremem, kynute koblihy s makem videorecept, pudinkové kobližky rozkrojené, koblížky s krémem, upéct koblihy, domácí koblížky s vanilkovým krémem, top koblihy, jak upéct koblihy, top koblihy s pudinkovým krémem, upect neco z droždí, koblížky z krémem, recepty na koblihy, domácí smažené koblihy s vanilkovým krémem

Suroviny:
mouka hladká, majonéza, žloutek, mléko, droždí, cukr krupice, rum, olej, sůl, olej, smetana na vaření, žloutek, solamyl, cukr krupice, cukr vanilkový, rum, máslo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu