Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy s krémem

Pravděpodobně každý zná klasické marmeládové koblížky. Už jste ale zkoušeli připravit tyto dozlatova smažené bochánky s vanilkovým krémem? Sice jsou o něco pracnější, ale vážně stojí za to. Přesvědčte se sami.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 735 kJ /
4 956 kcal
Bílkoviny100,88 g
Tuky258,00 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 1,07 g
Sůl2,66 g
Sacharidy528,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí připravíme kvásek. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku. Majonézu smícháme se žloutky, cukrem a olejem. Přidáme k mouce, osolíme, všechno spojíme a vymícháme hladké těsto, které necháme v teple vykynout. Krok 3: Mezitím smícháme všechny přísady na krém, kromě másla. Dáme vařit a neustále mícháme. Vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Krok 4: Po uvaření zamícháme máslo, přikryjeme potravinovou folií a necháme vychladit. Zchladlé vyšleháme do krému. Krok 5: Z vykynutého těsta lžíci odebíráme kousky, z kterých uděláme kuličku a necháme ještě 15 minut kynout. Krok 6: Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Krok 7: Vychladlé nakrojíme v polovině a naplníme krémem.

TIP: Jak dokonale usmažit koblihy

Zveřejněno 23. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlWY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlWY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Jsou fakt luxusní, jen jsem přidala víc rumu do těsta i do krému :-D<3

A jeje! Zas pokušenie ako hrom! To je na zbláznenie, to musí byť riadna dobrota!

dobré, ale kalorická bomba:-//

Dana54: No jo, je to moučník, tak to tak většinou je, že je kalorický :-)

Jsou krásné :yes: :yes: :yes:

JAROSLAV JIROUŠEK 23. 10. 2016 20:33
zizala: nikdo vám nekáže že jich máte jíst...nápln si udělete podle sebe a je to:-p

Někdo tady zmínil vdolky... Takže pravé vdolky se zásadně pekly z vdolkového těsta hezky do hněda a s křupavou kůrkou na kachlových kamnech a na jejich litinových tálech. Takto se to peklo u nás doma... Ale protože kachlová kamna s litinovými tály už témeř nikdo nemá, nebo jen výjmečně, tak tím pravé vdoky "vymřely." Ostatní takovéto pokusy jsou jen jejími náhražkami. Někdy méně jindy více povedené a podobné pravým vdolkům. ;-)

Peťa. K. 23. 2. 2016 12:50
Olga Cermakova: Přesně tak ;-)

Olga Cermakova 24. 1. 2016 17:48
Když je upečete v troubě neni to ono.Je to buchta né koblížek.

gama19: Samozřejmě se dají upéct, ale to už nebudou koblihy, ale spíš buchty.:-K

mika59: TAK TO DĚLÁM I JÁ

Zobrazit 3 starší odpovědi

Co zkusit koblížky upéct v troubě, aby nebyly moc mastné?:-p:-?

moni: Ty koblihy na fotce jsou podle toho receptu, nevím co mám k tomu říct. Kdo to tak nechce tak to musí udělat podle sebe.:-K

mika59:To sa mi nezdá . Načo ešte olej ,ked majoneza je dost mastna a okrem toho je kysla.

moni: Je to majonéza :-K

Ale to nieje majoneza ,ale maizena -kukuričný škrob . Je to tak???

:-p:-p nádherné :-)

Irrena: Přesně už nevím, ale 25-30 podle velikosti. :-K

Ty jsou krásné:yes::yes::yes: Kolik jich je z tohoto množství:-?:-?:-?

:yes::yes::yes::yes:+

yanull: Koblihy zmizly ještě ten den, ale nemyslím si že by moc navlhly.:-K:-K A děkuji tobě i všem :-K

Ráda přidávám 17. bod za tento chuťový skvost:-p;-):-K a dovolím se zeptat, zda jsou koblihy stále takto nadýchané a nebo tou náplní přece jen trošku zvlhnou, tedy pokud zbudou ;-):-K

Koblihy vypadají opravdu krásně:-KS chutí bych si nabídla:-p:yes:

Bahula: Děkuji moc ;-):-K

Úžasné :yes::-p:-K

Severinka: Díky, ještě že jsem to zdokumentovala, zmizely rychlostí blesku:-K:-K

Paráda:yes::yes::yes:, můžu si jednu vzít ke kafíčku:-?:-?;-);-):-))

:-O

Děkuji vám všem. ;-);-):-K:-K

MajaV: mně by se líbilo i mascarpone prošlehané s nutelou - tedy mým vnoučatům:-D, ale je to moc pěkné

Vypadají moc pěkně:yes:, ale taky by mi sem seděl krém třeba tvarohový než smetanovo-máslový:-)

Kdo jiný by to mohl být? Nádhernééééé! :yes:

zizala:Děkuji za názor,;-) ale 100 g másla na to množství žloutků a směsi spíše ten krém jen našlehá. Máslový krém je úplně jiný.;-)

Vypadají moc hezky:yes:, ale smažené koblihy a máslový krém k sobě moc nejdou :-8:-8 chtělo by to odlehčit ;-)

:-) pěkné :yes:

Parádní - zajímavý krém:yes:

Moc pěkné :-p:-p:yes:

Miko, ty jsou teda parádní a je to prima nápad a šly by tak udělat i Donutky(americké koblihy). Máš 3.bod:yes:

Tak ty jsou luxusní:-O:yes::yes::-K

Tématické fráze:
koblihy recept, recept na koblihy, koblížky plněné kremem, koblihy s pudinkovým krémem, koblihy plnene kremem, koblihy, koblihy s vanilkovým krémem, domácí koblihy s kremem, kynute koblihy s makem videorecept, pudinkové kobližky rozkrojené, koblížky s krémem, upéct koblihy, domácí koblížky s vanilkovým krémem, top koblihy, jak upéct koblihy, top koblihy s pudinkovým krémem, upect neco z droždí, koblížky z krémem, recepty na koblihy, domácí smažené koblihy s vanilkovým krémem

Suroviny:
mouka hladká, majonéza, žloutek, mléko, droždí, cukr, rum, olej, sůl, olej, smetana na vaření, žloutek, solamyl, cukr, cukr vanilkový, rum, máslo

Přidat fotografie receptu