Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová polévka s opečenou slaninou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

snedeno.cz

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 991 kJ /
1 193 kcal
Bílkoviny45,04 g
Tuky63,46 g
Vláknina77,79 g
Cholesterol 42 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,54 g
Sacharidy73,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme den předem tím, že si namočíme cizrnu do studené vody. Může jí být i víc a to, co nám po uvaření zbude, schováme napříště v mikroténovém sáčku do mrazáku. Druhý den vodu z cizrny slijeme, doplníme novou a uvaříme doměkka (přibližně 1 hodinu). Krok 2: Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev na kolečka a česnek na plátky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a osmažíme mrkev. Přidáme římský kmín, posekanou cibuli a česnek a necháme ještě zrůžovět. Okořeníme kari kořením. Přidáme 3/4 uvařené cizrny s trochou vody, přihodíme bujony, přiklopíme pokličkou a chvilku povaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme citronovou šťávou. Krok 3: Slaninu rozkrájíme na proužky a opečeme na malé pánvičce. Vyškvařenou slaninkou a kuličkami cizrny zdobíme polévku na talířích. Posypeme klíčky ředkviček (semínka propláchneme na necháme naklíčit ve speciální klíčící nádobě).

Zveřejněno 29. 10. 2015

Poznámka autorky snedeno.cz

Nestavte se k cizrně zády, má totiž omlazující účinky jak na pleť, tak na chrupavky a to se, dříve nebo později, hodí každému. A navíc ta její oříšková chuť je prostě neodolatelná :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová polévka s opečenou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QBLq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová polévka s opečenou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QBLq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tak dejte vědět, jak se povedla:-8

Miriam Kotorová:Nikdy jsem neházela flintu do žita, natož do cizrny;-), nyní ji bohužel nemám ve svých zásobách, ale určitě už doma bude brzy bublat ;-):-):-K

Miriam Kotorová 29. 10. 2015 15:28
"Yanull", život mě naučil, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř, takže neházejte flintu do cizrny a:yes: šup vařit!!! :-));-)

S vařením této polévky jsem měla začít před mnoha lety;-):-), nyní už to vidím beznadějně;-), ale určitě ji uvařím, hlavně pro tu oříškovou chuť ;-):-p+1:yes::-K

Tématické fráze:
cizrnova polévka, polevka z cizrny, cizrna recepty, kuchařka miriam kotorová, cizrnová polévka s kari top recepty, polévka cizrnová, cizrna recepty polévka, polévka se slaninou, krémová cizrnová polévka, cizrnova se slaninou, miriam kotorová, knedlíčky do polévky z cizrny, cizrna polevka recept, krémová cizrnová polévka s opečenou cizrnou, knedlíčky so slaninkou, citronová polévka se slaninou, cizrnová s houbami, cizrnova polevka se slabinou

Suroviny:
cizrna, slanina, cibule, mrkev, česnek, koření kari, římský kmín mletý, bujón zeleninový, olej olivový, semínka ředkviček

Přidat fotografie receptu