Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi se špenátem a parmazánem

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martin_B

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 078 kJ /
975 kcal
Bílkoviny37,40 g
Tuky45,72 g
Vláknina11,56 g
Cholesterol 341 mg
Sodík 542 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy98,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit osolenou vodu. Krok 2: Začneme přípravou těsta, do hlubokého talíře si nastrouháme nebo lépe prolisujeme brambory, lisujeme minimálně 2x přes sítko nebo lis na brambory. Přidáme trochu mouky a soli, ricottu a vidličkou promícháme tak, aby mouka byla s brambory spojena a nebyla volně na talíři, uděláme si důlek a vmícháme opět vidličkou vejce, spojíme dohromady a pak postupně přidáme mouku, aby těsto nebylo příliš lepivé, poté můžeme dát na moukou poprášenou desku a trošku prohníst ručně. Krok 3: Následně z těsta ručně (bez válečku) vytvoříme podlouhlý váleček cca 3-4 cm široký a necháme chvilku odležet. Krok 4: Do pánve si dáme olivový olej všechen nasekaný česnek, lehce osmažíme a vložíme špenát, necháme pracovat (zredukujeme hmotnost a velikost). Krok 5: Druhou pánev s olivovým olejem si dáme na střední oheň rozehřát. Krok 6: Vezmeme si pomoučněný nůž a z těstových válečků krájíme cca 2 cm široké kousky (noky), poté do nich prstem uděláme lehký důlek (aby z nich nebyl knedlík po uvaření) a vložíme do vroucí vody (až vyplavou tak pak ještě max minutu nechat ve vroucí vodě). Krok 7: Uvařené gnocchi dále vytáhneme děrovanou naběračkou, trochu odkapeme a ihned vkládáme do pánve s rozehřátým olejem, osmažíme dohněda na jedné straně, pak otočíme, po chvilce přidáme máslo, špenát a až zhnědnou i z druhé strany, můžeme podávat. Krok 8: Ozdobíme na jemno nastrouhaným čerstvým parmazánem po celém povrchu.

TIP: Jak připravit gnocchi na pánvi

Zveřejněno 1. 11. 2015

Poznámka autora Martin_B

Skvělé a rychlé jídlo, zejména těsto máte hotové za 5 min... asi jeden z top případů, jak luxusní formou vzdát hold uvařeným bramborům z předešlého dne :).. chutná to skvěle a uděláte na všechny dojem delikátností tohoto pokrmu, je to sexy jídlo a vhodné pro vegetariány.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi se špenátem a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNjr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi se špenátem a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNjr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Sympatická rychlovka:-p+:yes:

:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
gnocchi se špenátem, gnochi se spenatem a parmazanem, vegetariánské gnocchi, noky se spenatem a parmezanem, celozrnné gnocchi se špenátem, gnocchi se špenátem a parmezánem, gnochi s parmazanem, gnacchi že špinatem a parmazanem, gnochi s pestem, špenátem a parmazánem, gnocci s parmezánem, italské gnocchi se špenátem a parmazánem, gnocchi vegetariánské, gnocchi s vejcem, recepty na jídla s gnocchi, noky spenat parmazan, gnocchi s vejci, gnocci se špenátem, knedliky s spinatem, gnocci se spenatem a parmezanem, spenat noky z parmazánem

Suroviny:
špenátové listy čerstvé, česnek, sýr grana padano, máslo, olej olivový, sůl, pepř, brambory, sýr ricotta, mouka hladká, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu