Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi se špenátem a parmazánem

Gnocchi se špenátem a parmezánem mohou být výborným bezmasým obědem, hotovým během pár minut.

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martin_B

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 078 kJ /
975 kcal
Bílkoviny37,40 g
Tuky45,72 g
Vláknina11,56 g
Cholesterol 341 mg
Sodík 542 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy98,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit osolenou vodu. Krok 2: Začneme přípravou těsta. Do hlubokého talíře nastrouháme nebo raději prolisujeme brambory, lisujeme minimálně 2x přes sítko nebo lis na brambory. Krok 3: Přidáme trochu mouky a soli, ricottu a vidličkou promícháme tak, aby mouka byla s brambory spojena a nebyla volně na talíři. Uděláme důlek a vidličkou vmícháme vejce. Spojíme dohromady a pak postupně přidáme mouku, aby těsto nebylo příliš lepivé. Poté můžeme dát na moukou poprášenou desku a trošku prohníst ručně. Krok 4: Následně z těsta ručně vytvoříme podlouhlý váleček asi 3-4 cm široký a necháme chvilku odležet. Krok 5: Do pánve dáme olivový olej, všechen nasekaný česnek, lehce orestujeme a přidáme špenát. Necháme pracovat (zredukujeme hmotnost a velikost). Krok 6: Druhou pánev s olivovým olejem dáme na střední oheň rozehřát. Krok 7: Nožem namočeným v mouce krájíme z válečků asi 2 cm široké kousky (noky). Poté do nich prstem uděláme lehký důlek (aby z nich nebyl knedlík po uvaření) a vložíme do vroucí vody (až vyplavou tak pak ještě maximálně minutu nechat ve vroucí vodě). Krok 8: Uvařené gnocchi vytáhneme děrovanou naběračkou, necháme odkapat a ihned vkládáme do pánve s rozehřátým olejem. Osmažíme dohněda na jedné straně, pak otočíme, po chvilce přidáme máslo, špenát a až zhnědnou i z druhé strany, můžeme podávat. Krok 9: Ozdobíme najemno nastrouhaným čerstvým parmazánem po celém povrchu.

TIP: Jak připravit gnocchi na pánvi

Zveřejněno 1. 11. 2015

Poznámka autora Martin_B

Skvělé a rychlé jídlo, zejména těsto máte hotové za 5 min... asi jeden z top případů, jak luxusní formou vzdát hold uvařeným bramborům z předešlého dne :).. chutná to skvěle a uděláte na všechny dojem delikátností tohoto pokrmu, je to sexy jídlo a vhodné pro vegetariány.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi se špenátem a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNjr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi se špenátem a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNjr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
gnocchi se špenátem, gnochi se spenatem a parmazanem, vegetariánské gnocchi, noky se spenatem a parmezanem, celozrnné gnocchi se špenátem, gnocchi se špenátem a parmezánem, gnochi s parmazanem, gnacchi že špinatem a parmazanem, gnochi s pestem, špenátem a parmazánem, gnocci s parmezánem, italské gnocchi se špenátem a parmazánem, gnocchi vegetariánské, gnocchi s vejcem, recepty na jídla s gnocchi, noky spenat parmazan, gnocchi s vejci, gnocci se špenátem, knedliky s spinatem, gnocci se spenatem a parmezanem, spenat noky z parmazánem

Suroviny:
špenátové listy čerstvé, česnek, sýr grana padano, máslo, olej olivový, sůl, pepř mletý, brambory, sýr ricotta, mouka hladká, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu