Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na jablku a mrkvi, dušená v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 048 kJ /
1 924 kcal
Bílkoviny166,61 g
Tuky46,03 g
Vláknina57,60 g
Cholesterol 411 mg
Sodík 859 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy149,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev a jablka oloupeme. Z jablek odstraníme jádřince a vše nakrájíme na větší kusy. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do papiňáku na rozehřátý tuk restovat do sklovita. Orestovanou cibuli odhrneme ke kraji hrnce, do hrnce dáme kostky masa a necháme ze všech stran prudce osmažit. Krok 3: Poté podlijeme vínem, přidáme jablka, mrkev a koření ve vajíčku. Osolíme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 35 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, odstraníme koření a měkké maso odložíme stranou. Krok 4: Šťávu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme smetanu, prolisovaný česnek, podle potřeby sůl a mletý pepř a 3 minuty provaříme. Maso prohřejeme buď přímo v omáčce nebo v kastrůlku na pařáku. Krok 5: Podáváme s bramborovým knedlíkem, nebo přílohou, která nám vyhovuje.
Pokud budeme maso připravovat v obyčejném kastrolu, postup je stejný, jen doba dušení se o něco protáhne. Během dušení po troškách podléváme horkou vodu, nebo vývarem a občas ode dna promícháme, aby se suroviny v hrnci nepřichytily.

Zveřejněno 2. 11. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Smetany můžeme dát i menší množství. Záleží, jak chceme mít omáčku hustou. Víno můžeme nahradit hovězím vývarem. Závěrečnou chuť omáčky můžeme doladit pár kapkami citronové šťávy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na jablku a mrkvi, dušená v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rnqB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na jablku a mrkvi, dušená v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rnqB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

maiva:Děkuji za pochvalu;-):-K

Kombinace by mě také nenapadla, může být dobré:-p+:yes:. Nám doma moc maso+ovoce nesedí. Aničko, máš ale moc hezké foto:yes:

Děkuji za komentáře:-K

mika59:Kombinace masa,ovoce a zeleniny je u nás oblíbená,tak zkouším:-))
hanes24:Jiříku bramborovou kaši nastavenou pohankou,nebo kroupama mám i já moc ráda:-pU těch kousků jablek a mrkve mi příjde,že ta chuť po rozmixování je lepší:-8

Drahuško super, dělávám podobně, pouze nemixuji, mám rád kousky jablek a mrkve. Podávám s kuskusem, pohankovo-bramborovou kaší(největší pochoutka).:-8:-8:-8:-8:yes::yes::yes::yes:

No taková kombinace by mně nenapadla, ale moc se mi líbí :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí v mrkvi v papiňáku, hovězí na jablkách, hovezi klizka v mrkvi, hovězí kližka, hovezi s mrkvi v papinaku, hovězí na mrkvi v papiňáku, hovězí kližka recept, hovězí kližka recepty, hovězí kliška na mrkvi, hovězí kližka recepty mrkev, klizka na mrkvi, dusene hovezi s jablkem, jak se kraji kližka, hovězí v papiňáku, hovězí kližka mrkev recept, kližka v papiňáku, dušená mrkev v papiňáku, hovězí kližka s mrkvi, mrkev v papiňáku, hovězí na jablkách a mrkvi

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, jablko, mrkev, víno červené, smetana, česnek, olej, máslo, sůl, pepř mletý, pepř, rozmarýn čerstvý, skořice

Přidat fotografie receptu