Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem

Rybí filé jsou kousky rybího masa, které se většinou vyrábí z méně tučných druhů, jako je treska, mořská štika (hejk), pangasius apod. Filé je sušší a nemá pevnou konzistenci, proto je dobré ho zapékat nebo smažit.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ewelinka84 Ewelinka84

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 123 kJ /
746 kcal
Bílkoviny25,31 g
Tuky8,40 g
Vláknina19,07 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy133,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okapané filé osmažíme na másle z obou stran a zaprášíme kari kořením. Osolíme a opepříme, přidáme jemně nasekaný česnek, špetku oregana a trošku podlijeme vodou, pokud je potřeba. Dusíme pod pokličkou cca 10 minut. Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka cca 1 cm široká, vyskládáme polovinu brambor do vymazaného pekáče, osolíme, opepříme, zaprášíme kari. Krok 3: Rozmícháme ve smetaně vejce a přidáme dle potřeby sůl. Lehce zakápneme brambory. Na brambory vyskládáme filé a poklademe zbytkem brambor. Krok 4: Navrch nalijeme zbytek smetany a dáme péct do změknutí brambor, dle naší trouby a odrůdy brambor 30-45 minut, zkusíme nožíkem zda jsou brambory měkké a zapečeme do růžova.

TIP: Jakou smetanu zvolit pro zapékání

Zveřejněno 3. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjX2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjX2

Marie

Komentáře (16)

Vůbec není potřeba si to komplikovat, když lze tento pokrm kompletně udělat v troubě. Mražené filé jen nejdřív necháte při pokojové teplotě rozmrazit. Vše pak v syrovém stavu dáte do zapékací mísy... Dělala jsem tři kostky a použila jednu smetanu. Na 6 uvedených v receptu bych určitě dala dvě. Místo oregana jsem dala tymián. Přidala jsem i kmín. Brambory jsem měla rané, tak jsem ponechala i slupku. Celé jsem si to ozvláštnila ještě brokolicovou rýží (mražená novinka, prostě na malé kostičky nakrájená brokolice), tu jsem předtím jen spařila. Pokladla jsem vše plátky másla. A až bylo vše měkké, cca po hodince, posypala jsem vše ještě strouhaným sýrem a zapekla. A je to výborné ;-)

Kacenka999: :yes: děkuji, ta formulace "zapéct do růžova" je nešťastná, to je jen chvilka ( proti zvyklostem to v postupu trochu poopravím, aby si někdo "nenaběhl")

Eja57: no plus minus 45 minut až hodina :-) Prostě jsem píchala, až byly brambory měkké... Hlavně hezky posolit brambory, jak spodní vrstvu, tak tu horní ;-)

Kacenka999: mohu se zeptat - i pro ostatní - jak dlouho byl pokrm v troubě?
V receptu "zapéct do růžova" je s 1 cm kolečky syrových brambor prostě nesmysl - 30 minut možná bude stačit, dle odrůdy brambor...ale zapéct do růžova je něco úplně jiného....

Dnes jsem dělala a musím říct, že jsem si moc pochutnala <3

Moc jsem si pochutnala. Brambory byly měkkoučké, i když jsem trochu obavy měla. Posílám bodík :yes:

clupmi:Prosím Tě, co tady pořád cpeš nějaký odkaz - u kolika receptů:-O

Tohle dělávám synovi často, dávám syrové brambory a syrové filé, zalívám šlehačkou.

Pavel Vaner 4. 11. 2015 14:51
Super.Zkusili jste i file na zelenině???Mám docela rád i Pangase,není to sice kapr,ale je to bez kostí.

casino: :-) Mě se to povedlo, bylo to výborné. Brambory v troubě také peču syrové na plátky a zatím žádný problém... Ale nebudu se tu přít, recept jsem přidala, protože mi chutnalo a chtěla jsem se podělit s ostatními, ne se dohadovat. ;-)

casino: sice nesouvisí s tímto receptem - já ale francouzské brambory dělám vždy ze syrových brambor;-)

Ewelinka84:
No dobře:-)
Proč ale potom "Dusíme pod pokličkou cca 10 minut." ty nebohé rybičky;-)

" a dáme zapéct dorůžova."
Syrové brambory (ve dvou vrstvách) dáme zapéct dorůžova?
No, možná to funguje..., ale připomíná to FRANCOUZSKÉ BRAMBORY a jaksi si nedokážu představit, že bych je dělal ze syrových brambor...:-O

Nejsou předvařené. Zkuste a uvidíte... :-) Dělala jsem prvně a určitě ne naposledy.

Milda816:taky mě to vrtá hlavou ;-) zřejmě budou předvařené

Tématické fráze:
zapečené file s bramborem, zapečené rybí filé s brambory, zapečené rybí filé s bramborem, zapečené filé s brambory, zapecene rybí filé, zapečené rybí filé se zeleninou, zapečené rybí filé se zeleninou a bramborami, zapecene rybí filé recepty, zapečene file, zapékané rybí filé, zapecene brambory s file, rybi file se smetanou, filé s bramborem, recept na zapečené filé s bramborem, recept na zapečené filé s brambory, zapečené filé se sýrem a smetanou, rybí filé zapečené s bramborem, zapečené brambory s rybím filé, filé se smetanou, rybí filé na smetaně

Suroviny:
filet rybí, vejce, smetana ke šlehání, česnek, brambory, máslo, koření kari, koření oregáno, sůl, pepř mletý, tuk

Přidat fotografie receptu