Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Terina z foie gras s pomerančovou redukcí

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 - 2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 667 kJ /
398 kcal
Bílkoviny42,40 g
Tuky7,00 g
Vláknina1,32 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 169 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy26,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra důkladně odblaníme a vyžilkujeme. Nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přilijeme portské víno. Přimícháme nasekaný tymián a necháme chvilku proležet. Krok 2: Formičku vyložíme slaninou, přidáme játra, upěchujeme, přebývající slaninu přehneme přes játra a dáme péct do trouby. Pečeme v předehřáté troubě na 65-70°C cca 15-20 minut. Necháme vychladnout a pak dáme do lednice. Krok 3: V kastrolku necháme zkaramelizovat med, zalijeme pomerančovou šťávou a svaříme do husta. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Svařenou redukci dochutíme pomerančovou dužinou, pomerančovou kůrou a podle chuti dochutíme citronovou šťávou. Krok 4: Vychladlou terinku vyklopíme z formičky, překrojíme a naservírujeme na talíř spolu s pomerančovou redukcí. Podáváme nejlépe s listovým salátem, popřípadě bagetkou.

Zveřejněno 4. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Terina z foie gras s pomerančovou redukcí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RDKz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Terina z foie gras s pomerančovou redukcí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RDKz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Vašíku Ty umíš hezky zabrnkat na chuťové pohárky;-):-p:-K

Jana Remkova::-D Ono to zní líp, než "z tučných jater".:-D

No to se ti zas něco povedlo :-). Až na ten název, ten neumím zas nějak vyslovit :-D

maris: súhlasím...:yes:

Asi Tě přihlásíme do MasterChef;-):-):yes:

...myslím, že by Jamie Oliver záviděl:-p:yes::-D
...nádhera

:-Opřekvapení s nádherným receptem po delší době:-D:-p+:yes:
Krásně naservírováno jako z MasterChefu:-D

Hm...vysoká labužnická :-p:yes:

Marta Pírová 5. 11. 2015 14:37
Dooga:Ďakujem za bleskovú odpoveď.;-)

Chtěla jsem napsat, že toto je "vyšší dívčí", ale vzhledem k autorovi musím opravit na "vyšší chlapeckou", posílám 5. bod ;-):-):-K:yes:

Marta Pírová: Dobrý den.:-K
Děkuji, je to moc dobré. Červené nitky jsou klíčky červené řepy.

Marta Pírová 5. 11. 2015 13:22
Dobrý deň, vyzerá to lákavo, môžete mi ,prosím, prezradiť, z čoho sú tie červené klíčky použité na ozdobu? Ďakujem.:-p

naprostá delikatesa!!!:yes::-D

No teda:yes:

Moc pěkné :-p:yes:

Tématické fráze:
fuagra, kachní prsíčka recepty masterchef, co je fuagra, fuagra co je, foie gras recept, surovina fuagra, kachní terina recept, jak zkaramelizovat med, pastika fuagra, masterchef játra, fuagra co to je, játra fuagra, foie gras na lžíce, recept na kachní terina, terinka z tucnych jater, husi pate foiegras, redukce pomerančové šťávy, cervena repa s pomerancovou stavou, fuagra jídlo, fuagra cz

Suroviny:
játra kachní, víno portské, sůl, pepř, tymián čerstvý, slanina, med, šťáva pomerančová, pomeranče, dužina pomerančová, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu