Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 927 kJ /
461 kcal
Bílkoviny2,07 g
Tuky41,50 g
Vláknina5,69 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy17,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 220 °C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za občasného míchání pečeme 30 minut. Krok 2: V hrnci na másle opečeme očištěnou a na plátky nakrájenou mrkev a pórek. Krok 3: Pak zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme polovinu květáku a vaříme asi 20 minut. Krok 4: Přidáme upečený česnek a vše promixujeme. Přidáme zbylý květák. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 5: Před podáváním posypeme posekanou petrželkou. Kdo má rád může podávat i s opečenými krutony.

TIP: Oblíbené krémové polévky

Zveřejněno 8. 11. 2015

Poznámka autora Dooga

Zdroj - Albert v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MxXP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MxXP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-)<3:yes::yes:recept i foto se mi líbí :-K

Vyzkoušeno, krutony pro manžela, pro zbytek rodiny s uzeným tofu ;-). Takto jsem ji vařila poprvé a snědli jsme ji, byla dobrá.:-)

Polévčička vypadá velice chutně:yes:;-):-p

Vyladěná polévka do posledního detailu, proto + 7 :-p:-K:yes:

pan Pohlreich hlavně říká, že kulatý bílý talíř je nenahraditelný, respektive že nikdo ještě nevymyslel dokonalejší:-). Několikrát se mi stalo, že jsem v restauraci honila polévku v nějaké hranaté moderní misce z kouta do kouta, tak s ním souhlasím:-). Polévka vypadá super, posílám bodík:yes:

Co dodat, že? Jen tak mimochodem, koukám, jak jsme mnozí přešli na bílé talíře. Ikdyž já nemám úplně bílý, pomalu a jistě zjišťuji, že ač ho nemusím, má Polhrejch pravdu v tom, že bílý talíř je nenahraditelný :-):yes::yes:

To musí být dobrota!!!:-p:-p:yes:

Chutnala by mi, to vím zcela jistě:yes::yes::yes:

:-)) Krásná polévka :yes:

Tématické fráze:
polevka z peceneho kvetaku, pečený květák podle pohlreicha, polevka s pečeneho kvetaku, pecena polevka kvetak albert, peceny kvetak s mrkvi albert, pečený pórek, polévka z květáku krémová, pečený květák recepty, albert pečená polévka z květáku, pečená polévka albert květák, krémová polevka z květáku, polhrejch, pečený květák pohlreich, kvetak peceny recept, recept polevka z peceneho kvetaku, albert polevka z pečeneho.kvetaku, polvka s peceneho kvetaku, polevka z pečeneho kvetáku albert, polévka z pečeného květáku recept, pečená polévka albert

Suroviny:
květák, česnek, olej, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, máslo, mrkev, pórek, vývar zeleninový, šťáva citronová, petrželka, krutony

Přidat fotografie receptu