Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešné matjesy z hlívy ústřičné

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

wooddy

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: x

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 952 kJ /
467 kcal
Bílkoviny27,96 g
Tuky2,34 g
Vláknina58,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme vařit hlívu pokrájenou na menší kousky, můžeme nechat i větší kusy nohou. Vaříme do měkka cca 30 minut. Krok 2: Než se nám uvaří houby, nakrájíme cibuli na půl kolečka a promícháme se solí, 3-4 ks bobkového listu, 5-6 kuličkami nového koření a 10 kuličkami celého pepře. Krok 3: Po uvaření houby slijeme a pořádně propláchneme studenou vodou. Smícháme s cibulí a napěchujeme do sklenic nebo jedné velké sklenice. Krok 4: Nakonec zalijeme olejem přes všechny suroviny a dáme do chladu odležet. Konzumovat můžeme po 3-4 dnech, ale ideální je počkat alespoň 8-10 dní.

Zveřejněno 17. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešné matjesy z hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MxmR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešné matjesy z hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MxmR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Tak toto mne láká,dnes jsem četla komentíky recept mi unikl,ale musí to být dobrota,no doma na zahradě nám hlíva neroste,ale zkusím i z kupované;-);-);-)

magdalenka: moc děkuji za milá slova, jsem rád že chutná :-);-)

Zdravím, v lese som natrafila na veľký trs hlivy ustricovej. Časť som využila na vyskúšanie tohoto receptu. Po 4 dňoch už sú "matjesy" skvelé. Ľutujem, že som nenaložila viac. Ďakujem za recept a kulinársky zážitok! Foto prikladám.

Cecilka: Děkuji jsem moc rád že chutná:-)
Michal: ¨sůl dle chuti ochutnejte kousek cibule po zamíchání s houbou a kořením a musí být slaná

kolik te soly

mocdobré dělm to každou chvíli

:-O:yes::yes::yes:

je to výborné

wooddy:skvele, vyskusam, hlivu pestujem a mrazim ju.

Potom to chutná jak Matjesy :-) zkoušel jsem několik způsobů...nakladal jsem tak mladé cuketky, hřibovité houby.. vše chutnalo..ale konzistence zrazovala...Hlíva je přesně to co na zfalšování ryby potřebuje...ještě jsem měl i z Václavek ale ty jsem bihužel nefotil ...jinak v podstatě výsledek stejný :-)

wooddy: Predčasom som vám napísala, že som vyskúšala a...... . No a pred silvestrovskou zábavou som urobila ďalšiu dávku a :yes::yes::yes:<3<3<3 a neviem ešte koľko pozitívnych smajlíkov by som vám mala poslať. No váš recept je skutočne skvelý :-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!

Zobrazit starší odpověď

A potom to chuti ako pseudo utopenci, alebo ....?

zajimaví recept vyskoušim.

Ulozene a urcite vyskusam.

Tématické fráze:
matesy z hlívy ústřičné recept, matesy z hlívy ústřičné, matesy z hlivy, hlíva ústřičná recepty, hlíva jako matesy, matjesy z václavek, matesy s z hlívy ústřičné, hlívové matesy, mates z hlívy ústřičné, matesizhlivy, hlíva matesy, matesy z václavek, hlíva ústřičná matesy, cukety á la matjesy, recepty z hlívy ústřičné, hlíva ústřičná nohy, matesy z hlívy recept, matesyzhlivy, hlíva recepty, recept hlívové matesy

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, olej

Přidat fotografie receptu