Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hummus s květákem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 137 kJ /
989 kcal
Bílkoviny53,18 g
Tuky34,15 g
Vláknina87,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy73,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák omyjeme a uvaříme v páře nebo malém množství vody doměkka. Vodu z vaření slijeme a schováme stranou a květák necháme vychladnout. Krok 2: Poté ho rozmixujeme s cizrnou, tahini, olejem, citronovou šťávou, římským kmínem a solí na hladkou pastu. Podle potřeby naředíme schovaným vývarem. Krok 3: Hotový hummus podáváme jako pomazánku k pečivu, případně jako dip k čerstvé zelenině.

Zveřejněno 18. 11. 2015

Poznámka autorky petram

Květák má hodně neutrální chuť a v hummusu není téměř cítit. Příjemně ho odlehčí a zjemní a navíc takto nebude vadit ani odpůrcům zeleniny.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hummus s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72wO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hummus s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72wO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Nadia22: Jé, děkuju za tip, já jsem to o mixování olivového oleje nevěděla. Je super, že se člověk díky topkám stále učí.

Dobry napad s kvetakem.:yes: Ja varim czizrnu tak, ze ji necham pres noc namocenou. Pri vareni pridam aspon 5 strouzku cesneku a 2 bobkove listy. Nema potom tu lehkou klihovitou pachut, ja to citim, i kdyz hodne lidi ne. A az po umixovani pridavam "panensky olivovy olej", protoze je znamo, ze prudkym mixovanim v mixeru horkne. To jenom na stranu pro ty, co to nevedi.....

Petruš, líbí, ukládám :-p:yes:

Jana Remkova: To mám velkou radost. Po několika letech experimentování se všemi možnými náhražkami (náhražky pečiva pro bzl, náhražky mléka, náhražky masa) jsem přišla na to, že nejlepší je vařit úplně přirozeně. Tak jsem ráda, že se to někomu líbí. :-8

Už jsem ti to asi psala několikrát. Moc se mi líbí tvé recepty. Jsou moc zajímavé;-) a moje kamarádka, která má jisté problémy na nich hodně zhubla a paní doktorka z ní má velikou radost;-)

Tématické fráze:
recepty s květákem, zapečená cizrna s květákem, zapečený hummus, cizrna s kvetakem, humous, cizrna s květákem na kari

Suroviny:
květákové růžičky, cizrna, tahini, olej, římský kmín mletý, šťáva citronová, sůl,

Přidat fotografie receptu