Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vietnamský salát Bún bò Nam Bộ

Vietnamská kuchyně je pestrá, používá spousty druhů zeleniny, kvalitní maso a v neposlední řadě je i lákavá pro oko. Vietnamský salát Bún bò Nam Bộ je náročnější na množství různých surovin i práci a pro toho, kdo si chce takový salát připravit v domácích podmínkách, je tu tento recept.

Hodnocení receptu je 4,3 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 10 min

75 min (65 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 846 kJ /
441 kcal
Bílkoviny52,24 g
Tuky2,99 g
Vláknina5,37 g
Cholesterol 184 mg
Sodík 4,64 g
Sůl9,30 g
Sacharidy50,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýžové nudle hodinu předem namočíme do studené vody. Můžeme je přelámat na kratší části. Maso je taktéž nutné alespoň hodinu před úpravou marinovat. Hovězí maso musí být nakrájené na velmi tenké plátky, lépe se s ním pracuje, pokud je částečně zmrzlé. Krok 2: Maso nakrájíme, opepříme a smícháme s rybí omáčkou a olejem, přidáme posekanou citronovou trávu a česnek. Promícháme a necháme marinovat. Arašídy nasucho opražíme a pak je podrtíme. Krok 3: Připravíme zálivku tak, že do kastrůlku vložíme na pár kapek oleje česnek, jen krátce orestujeme, aby nezhořkl. Vlijeme vodu, rybí omáčku a ocet a osladíme. Vše dohromady svaříme. Po odstavení přidáme posekanou chilli papričku. Necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím nakrájíme mrkev s okurkou na velmi tenké nudličky a salát na proužky. Sušenou cibuli opečeme na troše oleje dozlatova. Nudle připravíme podle návodu na obalu. Uvaříme je v osolené vodě s trochou oleje, stačí tak dvě minutky. Slijeme a propláchneme studenou vodou. Krok 5: Maso orestujeme zprudka na pánvi, plátky jsou tenké, stačí opravdu jen 2 minutky. Krok 6: Dno větší misky poklademe ledovým salátem, na něj rozprostřeme nudle, pak maso, mungo klíčky, mrkev, okurku, bylinky. Posypeme arašídy a osmaženou cibulkou. Takto připravené podáváme. Zálivku nalijeme do servírovacích mističek, každý si dá, kolik bude chtít.

TIP: Asijské nudle - přehled druhu a příprava

Zveřejněno 20. 11. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Doba přípravy nezahrnuje namáčení nudlí a marinování masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamský salát Bún bò Nam Bộ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrzn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamský salát Bún bò Nam Bộ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrzn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes::yes::yes:<3:-K

evosheek: Děkuju za krásnou fotku :-K, doufám, že chutnalo ;-)

On to ve skutečnosti není salát, teda aspoň v Asii to za salát nepovažují, doopravdy to má být spíše nudlové jídlo. Recept je sice hezký, ale máte tam až moc zeleniny. To jste z toho opravdu udělala salát.:-) Od každé zeleniny se tam má dát jen hrstka, takže hrstka mrkve, mungo klíčků, hrstka arašídů a hrstka ledového salátu to je veškerá zelenina která by tam měla být. A z bylinek by tam měl být jen koriandr nebo asijská bazalka. ale nikdy ne oboje. jinak recept je pěkný, ale spíše už po Česku. :-)

1974andrea: Ale já jsem nenapsal, že je ten recept špatně, jen je tam moc zeleniny.:-) Není to salát a zatím si budu stát, protože jsem žil jak v Japonsku tak ve Vietnamu a nikde to za salát nepovažovali a to co se píše na internetu, nemusí být vždy pravda .:-)

Zobrazit starší odpověď

Maso jsem připravila dle návodu z kýty (válečku) a je tuhé tak, že se to nedá jíst. Opravdu se to někomu povedlo uvařit, tak že to maso je měkké jako v restauraci?

Martina:
No, nejspíš děláte něco blbě...:-)
Pominu-li nakrájení masa ("maso musí být nakrájené na velmi tenké plátky" - jak tenké? Jako na carpaccio?? Kolik mm???) tak je chyba asi v délce tepelné úpravy: než dělat o 10 sekund déle, je lepší dělat o minutu kratší dobu :-) :-K Já bych maso hodil na pánev a jen co zbělá bych ho otočil (nebo ani neotáčel) a okamžitě vylovil z rozpálené pánve.
Ale hlavně: než bych to začal dělat, tak bych si to na několika kouscích masa vyzkoušel ...:-)

Luxusní recept:-O:-p+:yes:krásné foto tradičně

Nádhera :yes::yes:

Krása :-O:-O:-O

zizala:Díky Jaruško ;-)

Zasloužený bod. Velmi lákavý salát :-p:-p

Tématické fráze:
bun bo nam bo recept, bun bo nam bo, bumbo nambo recept, bumbo nambo, bunbonambo recept, bum bo nam bo recept, bum bo nam bo, mumbo nambo, vietnamský zelný salát, bun bo nambo, recept bun bo nam bo, bumbonambo, recept na bumbo nambo, bunbonambo, bunbo nambo, bún bo, bún b nam b recept, bun no nam bo, numbo nambo, bun bo recept

Suroviny:
nudle rýžové, kýta hovězí, omáčka rybí, cukr, pepř mletý, tráva citronová, česnek, olej, mrkev, okurka salátová, salát ledový, klíčky mungo baby, nesolené arašídy, cibule sušená, koriandr, perila, bazalka čerstvá, cukr, ocet rýžový, omáčka rybí, voda, chilli paprika čerstvá, česnek, olej

Přidat fotografie receptu