Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové žebírko na kmíně a česneku

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 55 min

65 min (10 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 392 kJ /
1 289 kcal
Bílkoviny9,73 g
Tuky126,50 g
Vláknina14,28 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,00 g
Sacharidy25,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kotlety osolíme, opepříme a bohatě posypeme drceným kmínem. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na rozpáleném sádle zprudka opečeme z obou stran. Jakmile jsou kotlety dozlatova opečené, přendáme je do připraveného hrnce. Krok 2: Na výpeku v pánvi opečeme na jemno nasekanou libovější slaninu společně s nadrobno nakrájenou cibulí do zlatavé barvy, ke konci přidáme nasekaný česnek. Takto orestovaný základ z cibule, česneku a slaniny přelijeme do hrnce k opečeným kotletám. Krok 3: Zalijeme 1 litrem vývaru z vepřových kostí a dusíme do měkka dle síly plátků masa 30-45 minut. Měkké kotlety opatrně vyndáme z hrnce a udržujeme teplé. Krok 4: Vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a necháme ještě 10 minut provařit. Krok 5: Podáváme s vařenou rýží.

TIP: Jak připravit běžnou přílohovou rýži

Zveřejněno 22. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové žebírko na kmíně a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VK9o

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové žebírko na kmíně a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VK9o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jednoduché, rychlé a chutné jídlo. :-K Občas dělávám a někdy nahoru přidávám sázené vejce, pokud mám k masu bramborovou přílohu. Maso na talíř ale pokládám opačně, aby kost byla nahoře u přílohy. :-)

Sice s krkovičkou, ale vynikající.

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí :-K

velká dobrota.

Pěkný recept:-p+:yes:

Nádhera :yes::yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
dušené vepřové maso na kmíně, vepřové kotlety na kmíně, vepřová kotleta na kmíně, dušené vepřové na česneku, kotlety na kmíně, dušené vepřové kotlety na kmíně, dušené vepřové kotlety recepty, vepřová krkovice dušená na kmíně, dušená vepřová kotleta na kmíně, www kotleta na kmíně, dušená řebírka, vepřové dušené na česneku, vepřove na česneku, vepřové žebírko, kostky na kmíně a česneku, vepřové na kmíně, dušená žebírka, veprove zebra dusene, dušené vepřové kotlety, vepřová kotleta s kostí na kmíně

Suroviny:
kotleta vepřová, mouka hladká, cibule, slanina, kosti vepřové, česnek, jíška máslová, sádlo vepřové, sůl, pepř mletý, kmín drcený

Přidat fotografie receptu