Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fenyklovo-mandlová polévka

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 699 kJ /
406 kcal
Bílkoviny3,94 g
Tuky35,22 g
Vláknina6,56 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy17,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibulku jen do zesklovatění. Pokrájíme fenykl na větší kusy (vlásky necháme na dozdobení) a přidáme k cibuli. Přidáme oloupaný česnek a přilijeme vývar. Krok 2: Přiklopíme a zvolna vaříme do změknutí fenyklu (cca 20 minut). Přidáme namleté mandle a vše rozmixujeme dohladka. Dokořeníme špetkou kardamomu a podle chuti solí a pepřem. Odstavíme a vmícháme smetanu.

Zveřejněno 23. 11. 2015

Poznámka autora Dooga

Polévka velmi jemné chuti, která se Vám rozvine na patře. Polévka do zimní nepohody - zahřeje na těle a pohladí na duši.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenyklovo-mandlová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XgX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenyklovo-mandlová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XgX

Marie

Komentáře (5)

Fenykl mám moc ráda,mandle taky,tak to zkusím :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Před více lety mne fenykl překvapil svojí chutí v salátu, v polévce ho musím také zkusit, ale podle surovin to bude delikatesní záležitost, mandle, smetana ... :-p:-p tudíž už nyní posílám 3.bod :-K:yes::-p

Dooga: Jitka to řekla dobře - je elegantní a o chuti nepochybuji:-):yes:+2

hosta: Děkuji. Sice barevností nevyniká, zato chutí pak ano. :-p

Jedním slovem - elegantní:yes:, vč. talíře a presentace;-)

Tématické fráze:
mandlova polevka

Suroviny:
olej olivový, cibule, fenykl, česnek, vývar zeleninový, mandle, smetana 33%, sůl, pepř, kardamom

Přidat fotografie receptu