Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařené vepřové koleno a šťouchané brambory

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie980 kJ /
234 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky0,30 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy48,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové koleno řádně očistíme. Pokud máte starší žiletku s holítkem, tak je dobré kůži pěkně oholit dohladka (protože ji budeme servírovat a mnozí z nás i jíst). Krok 2: Koleno z jedné strany prořízneme, až ke kosti. Vložíme je do tlakového hrnce s vroucí vodou (nemusí být zcela ponořené, stačí do poloviny, jen aby tam bylo dost tekutiny po celou dobu vaření), přidáme sůl a koření. Krok 3: Hrnec uzavřeme a dáme na plotýnku na plný výkon. Pojistku necháme otevřenou, až do foukání, pak ji uzavřeme a stáhneme plamen tak, aby si hrnec jen odfukoval. Vaříme 45 minut. Krok 4: Mezitím si orestujeme cibulku. Nakrájíme ji běžným způsobem a restujeme v kastrůlku na sádle (kdo nemá rád sádlo, použije kvalitní olej), až bude mít zlatou barvu. Pozor! Mějme připravenou v dřezu studenou vodu a jakmile má cibulka požadovanou barvu, postavíme kastrůlek do vody, aby se cibule již dál nesmažila (byla by pak černá a hořká). Krok 5: Jakmile bude koleno v tlakovém hrnci uvařené, necháme hrnec vyfoukat a maso vyndáme na prkno. Po mírném vychladnutí koleno vykostíme a naporcujeme. Krok 6: Brambory dáme vařit tehdy, aby nám to časově vyšlo s uvařením kolena. Vařené brambory ušťoucháme s cibulkou, jak jsme zvyklí, mnohdy stačí jen dřevěným šťouchadlem.

Zveřejněno 26. 11. 2015

Poznámka autora clupmi

Pokud bychom chtěli použít vývar na polévku nebo na podlévání, vložíme maso do studené vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené vepřové koleno a šťouchané brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yxnR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené vepřové koleno a šťouchané brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yxnR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-);-)tip na oběd.

Já koleno po uvaření pokmínuju a ještě dám na chvíli do rozpálené trouby, aby kůžička pěkně zčervenala :-p:-p

Tématické fráze:
jak dlouho vařit vepřové koleno, jak dlouho se vaří vepřové koleno, varene veprove koleno, jak dlouho vařit koleno, jak dlouho se varí koleno, vepřové koleno v tlakovem hrnci, vařené vepřové koleno v tlakovem hrnci, vařené koleno v tlakovem hrnci, jak upéct vepřové koleno, vařené vepřové koleno recept, s kuchařem u plotny vepřové koleno, vepřové koleno vařené, vařené koleno, jak dlouho vařit vepřove koleno v tlakovem hrnci, vepřové koleno doba vareni, tncz nova, vařené koleno video, vepřove vepřové koleno vařene, jak uvařit vepřové koleno v tlakovém hrnci, jak vařit vepřové koleno

Suroviny:
koleno vepřové, brambory, cibule, sádlo, sůl, koření nové koření, bobkový list, pepř černý

Přidat fotografie receptu