Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Feferonový salát

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 403 kJ /
335 kcal
Bílkoviny25,11 g
Tuky15,67 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,50 g
Sacharidy21,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli pokrájet na půl kolečka, povařit ve vodě se solí, octem a cukrem (asi 10 minut). Zcedit, nechat zchladnout. V míse smíchat s ostatními surovinami, dochutit solí a cukrem. Krok 2: Vložíme do zavařovací sklenice (vyjde akorát) a dáme do lednice na jeden den uležet. Během dne jednou až dvakrát obrátíme, pěkně se promíchají šťávy.

Zveřejněno 27. 11. 2015

Poznámka autorky sunny.sofi

Podáváme s pečivem (nejlépe domácím), ale stejně pokaždé, když vlezete do lednice, musíte ochutnat:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Feferonový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKKo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Feferonový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKKo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dobrý den jsem rád že jsem Vás objevil prosím o recept na salát z doby před 30lety dle původních receptůr. Prosím o zaslání na email hoskovi133@seznam.cz

Zobrazit starší odpověď

sunny.sofi::-K:-K

Moc všem děkuji za milá hodnocení i bodíky:-K:-)

miluju feferonový salát, hned vyzkouším
:-)

...mám recept starý asi 30 let, když se dělal podle norem ve všech výrobnách studené kuchyně...:-)
6dkg okurek,28dkg steril.kapie,6,5dkg feferonek,20dkg
eidamu,23dkg cibule,10dkg hrášku,8dkg oleje,2dkg
pepře,1dkg soli,cukr a ocet podle chuti. Neodolatelná
chuť - hlavně po mejdanu !!!

Svetlana: Přesně takovej jsme dělali i v naší výrobně ,ale taky ještě jinou verzi namísto eidamu se použila makrela v oleji z konzervy a ten dělám dodnes ,jenom používám namísto makreli tuňáka,hořčici a plus experimentuji i s čerstvou zeleninou podle sezony na obohacení například čerstvé okurky,ředkvičky, namísto hrášku se dá přidat kukuřice,fazole ,cizrna ,tento salát je variabilní ,koho baví namíchat si nové chutě .Ten olej je tam důležitý kvůli vitamínům v něm rozpustným a taky pro jemnost.:yes:

Zobrazit starší odpověď

I mně by tenhle salát chutnal:-)

Veta v poznámke vyvolala u mňa úsmev, ale o pravdivosti nepochybujem!

Tématické fráze:
domácí feferonovy salat, feferonkovy salat, pravý feferonový salát recept, pravy feferonovy salát, feferonky salat, feferonkový salát recept, pravý feferonkový salát recept, recept na feferonkový salát, salát z feferonek, pfeferonový salát recept, feferonovy, domácí feferonkový salát, jak se dela feferonovy salat, faferonový salát, recep na feferonovi salát, fdferonovy salát, tncz nova, jak se dělá feferonkový salát, feferonovy salat podle norem, jak na dobry feferonovy salat

Suroviny:
cibule, feferonka, kapie, hrášek, sýr cihla, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu