Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové koblihy

Po povidlech a vanilce vonicí smažené bochánky, které v sobě skrývají ještě jednu netradiční surovinu. Tou je nastrouhaná mrkev v těstě. Těsto zaděláte stejně, jako jiné, naplníte povidly a dáte smažit.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 941 kJ /
2 854 kcal
Bílkoviny79,28 g
Tuky82,26 g
Vláknina22,55 g
Cholesterol 291 mg
Sodík 2,03 g
Sůl5,01 g
Sacharidy417,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaděláme kvásek z mléka, droždí a cukru. Přesátou mouku zpracujeme s kváskem a zbytkem surovin. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout. Krok 2: Po vykynutí odebíráme lžicí kousky, které zploštíme a naplníme povidly. Zabalíme a necháme 15 minut kynout. Krok 3: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje pozvolna z obou stran.

TIP: Koblihy ve tvaru dýně

Zveřejněno 27. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YNNY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YNNY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

... receptík vypadá pěkně :-) my vyválíme 2 pláty z těsta, skleničkou na 1 naznačíme kolečka, do každého kolečka dáme džem, přiklopíme druhým vyváleným plátem těsta, okolo marmelády přitiskneme prsty a koblihu vykrojíme skleničkou (jde to i kulatým vykrajovátkem, ale sklenička nemá tak ostrý okraj a asi to dobře přimačkne) ... nejdříve pozvolna smažíme zakryté pokličkou a po otočení už odkryté

Veronika.Hrozna: No je pravda, že už jsem za svůj život nasmažila hromadu koblih a proužků moc nebylo. Ale dnes vnuci ani proužek nehledají jako kdysi my a zbaští vše, hlavně že je koblih nadýchaný.:-D Děkuji za komentář tobě i ostatním.:-K:-K

Moje tchýně byla expert na koblihy a hned by řekla ,jak to že nemají světlý kroužek kolem středu? Ty její jej musely mít jinak se to nepočítalo. Já koblihy opravdu neumím a závidím každému,komu se podaří Dávám bodík.

Zajímavé! Kdysi jsem přidávala kolečka mrkve do pánve, kde se smažilo - mělo to pomoci, aby se nepřepaloval tuk. Třeba má ta mrkvev v koblížkách kromě chuťového obohacení podobný význam. :yes:

ten receptík vypadá luxusně:-p:-K:yes:

Tématické fráze:
nadýchané koblihy, recept na koblihy, koblihy, moučníky z mrkvového odpalovaného těsta, koblihy recept, recepty, nadýchané pečené koblihy, recept na nadýchané koblihy, koblihy z mrkvového těsta top recepty, top recepty - mrkvove cukrový, nadychane masopustni koblihy, receptiky koblihy, mrkvové těsto na smažení, recepty ládi hrušky koblihy na panvy, e-recept, video recepty, vánoční mrkvové cukrové, babicovy dobroty 28.11.2015

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mrkev, vejce, olej, majonéza, rum, cukr moučkový, kůra citronová, sůl, droždí, cukr, mléko, povidla švestková, cukr vanilkový, skořice, olej

Přidat fotografie receptu