Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč na oplátce

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 806 kJ /
4 256 kcal
Bílkoviny112,91 g
Tuky195,14 g
Vláknina13,82 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 1,19 g
Sůl2,85 g
Sacharidy505,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 6 bielkov ušľaháme na sneh, pridáme 200 g práš. cukru, po jednom pridáme 6 žĺtkov, orechy, strúhanku s práškom do pečiva. Krok 2: Na plech rozložíme v jednej vrstve tortové oblátky, vylejeme cesto a upečieme. Krok 3: Mlieko, 2 žĺtka a maizenu uvaríme na hustú kašu a po vychladnutí zmiešame s maslom vyšľahaným so zvyškom cukru. Krok 4: Koláč potrieme plnkou a na vrch postrúhame čokoládu.

Zveřejněno 14. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč na oplátce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5xG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč na oplátce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5xG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:yes::yes:

Andrejka, uvaríte kašu z mlieka, žĺtkov a múky, pozor, miešať !, aby sa vám nezrazilo. Dajte si to všetko za studena do kastrólika, až potom dajte na oheň a miešajte bez prestania, kým kaša nie je hustá. Potom nechajte vychladnúť.
Zvlášť vyšľahajte cukor s maslom, pekne vyšľahať do penista, nesmiete cítiť cukor v tom masle, potom je to ok. A po lyžiciach za stáleho miešania všľaháte vychladnutú kašu. Ďalšiu lyžicu kaše až vtedy, keď tú prvú máte dobre všľahanú.
Prášok do pečiva stačí, do klasických piškótových ciest ho netreba vôbec. Máte tam vyšľahané bielky, tie sú práve na to, aby cesto skyprili a piškóta vybehla.
Držím palce a nenechajte sa odradiť, každý nejako začínal. A aj s hroznými výsledkami. :-D
A ešte jedna vec, všetko pokazené sa dá napraviť, len troška sa nebojte kamuflovať, okolie to nespozná ;-):-D:-D

někde jsem asi udělala chybu, teprve se učím:-), takže krém udělám z mléka, maizeny a žloutků? mezitím si vyšlehám máslo a cukr a do toho přidám kaši. A na piškot stačí jen 1 lžička prášku do pečiva?
děkuji moc za vaše rady, ta buchta je na obrázku opravdu perfektní, snad se mi to také povede;-)
Andreawww.toprecepty.cz

Andrea, ale áno, je to presne tá fotka k tomu koláču:-D Robím to už roky a je to tak.
Ako píše Marybar, robíte kašu z maizeny a mlieka, takže nijaký puding nepotrebujete. :-D;-) Možno hrúbku krému skresľuje fotenie zhora, neviem, ale je to fakt tento koláč;-)

Já si myslím, že místo pudinku je uvařená kaše z mléka a maizeny.

Dobrý den,
dnes jsem dělala Váš koláč a absolutně se neschoduje s koláčem, který máte Vy vyfocený na obrázku. Malý dotaz, nezapomněla jste napsat, že do krému patří také pudink, smetana nebo něco takového? Protože podle Vašeho postupu v životě nemůžu mít, takovou vrstvu krému na piškotu.
Andrea;-(www.toprecepty.cz

Mňam :-) Oči by to hned schlamstly, ale tělo musí odolat pokušení. Pro návštěvu to bude pochoutka. Ukládám a vyzkouším. Dávám bod :yes:

Tento koláč dělám s karamelovým krémem - uvařené Salko atd, také velmi dobrý.Dávám bod.:-)):yes:

Tématické fráze:
karamelové řezy na oplatce, řezy na oplatce, buchta na oplatce, koláč z oplatek, nepečené řezy z dortových oplatků, ořechové řezy na oplatce, buchta s karamelovým krémem, karamelové oplatkové řezy nepečené, buchta na dortové oplatce, be be koláč, oplatkový koláč, salko řezy na oplatce, recepty řezy na oplatce, ořechový koláč na oplatce, čokoládové řezy v oplatce, řezy na dortové oplatce, řezy z oplatků, oplatkové řezy nepečené a salko, oplatkové řezy nepečené, řezy na oplatkách

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, ořechy mleté, strouhanka, prášek do pečiva, mléko, škrob kukuřičný, máslo, čokoláda, oplatky dortové

Přidat fotografie receptu