Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 7

7

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 178 kJ /
1 716 kcal
Bílkoviny52,24 g
Tuky161,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 6,01 g
Sůl15,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém oleji necháme mírně zezlátnout cibuli. Přidáme na větší kostky nakrájenou zabijačkovou polévku a tlačenku. Zasypeme dobromyslí a vše necháme malinko orestovat. Krok 2: Podlijeme horkou vodou a přikryté poklicí vaříme slabým varem za občasného promíchání 10 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek, 4 lžíce řeřichy, podle hustoty trochu krup a necháme projít varem. Krok 3: Do talíře s polévkou si každý strávník může podle své chuti přidat hromádku krup a posypat zbytkem řeřichy.

TIP: Jak připravit výbornou zabíjačkovou polévku?

Zveřejněno 30. 11. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Sůl a pepř v surovinách neuvádím. Zabijačková polévka i tlačenka většinou bývají dostatečně ochucené, takže dochucení je na každém z nás.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvvX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvvX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Děkuji za zájem:-K

vypadá to moc chutně... nedávno jsem dělal světlou zabijačkovou polévku, zbytek po dělání jitrniček. Mít krev, udělám i prdelačku... Moc dlouho jsem ji nejedl, tak díky za tip.

casino: Maiva píše, že měli domácí, tedy ne z polotovarů ;-)

maiva:
...a opravdu jste polévku a tlačenku "malinko RESTOVALI":-O jak stojí v rcp psáno? Nu zdali?;-):-*:-D

Byla u nás před týdnem, domácí a výborná:-p+:yes:bez řeřichy:-8

Já tedy prdelačku raději domácí, ale líbí se mi k tomu ta řeřicha, je pěkně výrazná a pasuje k ní :yes:

:yes::yes::yes::-O

Tématické fráze:
prdelacka, polévka z tlačenky, zabijačková polévka dochuceni, zabijackova polevka, polévka prdelačka, dochucení prdelacky, zabijackova polevka zahusteni, polevky ze zabijačky bez krup, domaci polotovar polevek, recept na svetlou zabijackovou polevku, polévka ze zabijačkových krup, zabijačková polévka z tlačenky, dochucení zabijačkové polévky

Suroviny:
zabijačková polévka, tlačenka, voda, kroupy, olej, cibule, česnek, dobromysl, řeřicha

Přidat fotografie receptu